SAJL ja Mäkelänrinteen urheilulukio yhteistyöhön

14.7.2009


Mäkelän Urheilulukion jenkkifutiksen valmennusryhmään haku päättyy 31.7. Ryhmään valitaan myös urheilulukion ulkopuolisia motivoituneita ja systemaattisesta harjoittelusta kiinnostuneita opiskelijoita.

Liiton nuorisopäällikkö Heikki Halttunen ja Mäkelänrinteen lukion valmennuksen lehtori Simo Tarvonen sopivat yhteistyöstä ensimmäisen jenkkifutiksen valmennusryhmän toiminnan aloittamisesta elokuussa 2009 lähtien.

Ryhmään valitaan myös urheilulukion ulkopuolisia motivoituneita ja systemaattisesta harjoittelusta kiinnostuneita opiskelijoita. Pilottiryhmällä pyritään luomaan toimintamalleja myös muiden kaupunkien amerikkalaista jalkapalloa harrastaville urheilulukiolaisille.

Mäkelänrinne on yksi Suomen kahdestatoista urheilun erikoislukiosta. Märskyssä opiskelee yli 560 urheilijaa noin 58:ssa lajissa. Harjoituksia ohjaa yli 40 valmentajaa. Koulu onkin suurin urheilijoiden päivittäisharjoittelua järjestävä organisaatio maassamme.

Ryhmän vastuuvalmentajana tulee toimimaan maajoukkuevalmentaja Jesse Talikka, joka lopettelee Lahden urheilukoulussa asevelvollisuuttaan. Talikka on treenauttanut useita lajin huippuja peruskuntokaudet ja omaa vankan lajiymmärtämisen Louisiana Collegessa vietetyistä vuosistaaan. Talikan apuna on vierailevia valmentajia. Ryhmä tulee harjoittelemaan syksyllä kerran viikossa maanantaisin:

  1. jakso klo 13.35-15.15

  2. jakso 1.lokakuuta – klo 14.20-16.00

Ensimmäiset harjoitukset ovat 24.8. maanantaina.

Ryhmässä ei toimita vain urheilun ehdoilla, sillä myös koulutyö tulee suorittaa sovittujen kurssien puitteissa. Urheilulukiolaiset saavat 13 kurssisuoritusta urheilusta / 75 vaaditusta lukiokurssista kolmen vuoden opiskeluissa ja 18 kurssia neljän vuoden lukio-opiskelussa.

Lajiryhmän jäseniltä ei peritä harjoittelumaksua. Mäkelänrinteen uimahallin punttisali, ylätasanne (juoksu&hyppypaikka), palloilusali lisättynä Velodromilla ovat ryhmän jäsenille ilmaiset. Jokaisesta vuoden kattavasta henkilökohtaisesta fyysisen harjoittelun ohjelmasta urheilijat maksavat vastuuvalmentajalle korvauksen.

Ryhmään kuuluvat Mäkelänrinteen Urheilulukion opiskelijat:

lb Ville Tanskanen s 1993, Helsinki Roosters

db Jussi Penttinen s. 1993, Espoo Devils

qb Otso Heinonen s 1993, Espoo Devils

qb Otso Flinkman s. 1992, Helsinki Roosters

rb Henri Jussila s. 1992, Sipoo Bulldogs

dl Achraf M`Sakni s 1991 Helsinki Roosters

db Fredrik Kaksonen 1990 Helsinki Wolverines Brändö Gymnasium

Ryhmään on mahdollista tulla mukaan 1993-1991 syntyneitä pääkaupunkiseudun koululaisia, joilla on halu kehittyä ja harjoitella sekä mahdollisuus osallistua opintojensa ohessa valmennusryhmän toimintaan.

Hakemukset  31.7.2009 mennessä.