Jaguaarien Breslinin kausi paketissa

26.6.2009


Jyväskyläläiset etsivät laitahyökkääjälle korvaajaa, Aki Ollenberg tekee paluun

Jaguaarien Breslinin kausi paketissa

Jyväskylän Jaguaarien amerikkalaislaitahyökkääjä Sam Breslin teloi ranteensa harjoituksissa, ja lääkärin tuomio on että Breslinin kausi on ohi. Jyväskyläisten toistaiseksi ainoassa Vaahteraliigakamppailussa Breslin teki kolme touchdownia seitsemällä kiinniotollaan.

Loukkaantumisen tapahduttua seurajohto on yhdessä valmentaja Thomas Smythen kanssa kartoittanut Breslinille korvaajaa, ja neuvottelut ovat käynnissä kolmen eri pelaajan kanssa. Jaguaarien mukaan nämä kaikki ovat samantyyppisiä pelaajia, jotka pystyvät Breslinin tavoin pelaamaan hyökkäyksessä laitahyökkääjänä ja puolustuksen puolella takakentällä.

Breslin jää Suomeen auttamaan Jaguaareja toimien puolustuksen koordinaattorina, sekä harjoituksissa pelipaikkavalmentajana puolustuksen takakentän pelaajille ja hyökkäyksen laitahyökkääjille. Jyväskyläläiset lähtevät loukkaantumisesta huolimatta otteluun luottavaisin mielin. Laitahyökkääjäosastolla on edelleen syvyyttä, varsinkin kun kokenut Aki Ollenberg teki paluun petopaitojen miehitykseen, ja pelinrakentaja Alex Relphillä on edelleen varaa valita kenelle milloinkin pallon toimittaa. Lisää variaatiota hyökkäykseen tuo myös maajoukkue-keskushyökkääjä Akumatti Leskisen paluu sairastuvalta. Hän pystyy varmasti tarpeen tullen ottamaan vastuuta ja olemaan iso osa joukkueen hyökkäystä.

Jaguaarien kauden kotiavauksessa Saintsia vastaan riittää toimintaa koko perheelle. Vaajakosken stadionilla nähdään lauantaina itse jenkkifutisottelun lisäksi paljon muutakin. Teikkauksen eli kolikon heiton suorittaa NHL:ään 1999 ensimmäisellä kierroksella varattu JYP-kasvatti Ari Ahonen. Paikalla on leikkipiste perheen pienimmille, ja koska lämpöä on luvattu mukavasti, Red Bullin tytöt jakavat paikan päällä energiajuomaa janoisille. Hyvää fiilistä kentän laidalla luovat lisäksi tuttuun tapaan myös Jaguarsin cheerleaderit.

Ottelu alkaa lauantaina klo 16.00.