Nuorten MM-kisat

3.7.2009


photo:Shawn Hubbard
photo:Shawn Hubbard
photo:Shawn Hubbard
photo:Shawn Hubbard
photo:Shawn Hubbard
photo:Shawn Hubbard

USA ja Kanada kohtaavat ensimmäisessä nuorten MM-loppuottelussa. Meksiko ja Japani puolestaan taistelevat pronssista. Saksa ja Ruotsi viidennestä ja Uusi-Seelanti ja Ranska seitsemännestä sijasta.

Saksa juoksi Uuden-Seelannin yli 52-7. Uusi-Seelanti rähmäsi pallon 11 kertaa ja menetti sen viidesti Saksalle. Saksa onnistui taktiikassaan asettaa play action heitot ensin juoksulla. Germaanien isokokoinen joukkue voitti ottelussa vastustajansa kaikilla osa-alueilla ja myös hyökkäysjaardeissa 457 vs 121. Uuden-Seelannin harvoja valopilkkuja oli keskushyökkääjä Jerry Key juoksi 71 jaardia kahdeksalla kannolla. Historiallinen maali syntyi MM-kisoissa Uudelle-Seelannille 52 sekuntia ennen loppuvihellystä kun pelinrakentaja Matino Meredith löysi Josiah O´Connelin pitkällä heittopelillä.


    Ruotsi toipui häviöstään Meksikolle nopeasti. Ottelu alkoi tosin murheellisesti, kun André Jehnmert heitti pallon paineen alla suoraan ranskalaiselle endille Freedom Maitrelille, joka juoksu alkunumeroiksi 0-6 Ruotsin puolustus piti rivejä pystyssä ja onnistui maalaamaan kahdesti. Ensin tukimies Henri.k Oervell haistoi screen-pelin, katkaisi heiton ja palautti 42 jaardia palloa maaliin. Potkaisija Mattias Kjellson potkaisi kenttäpotkumaalin 37 jaardin etäisyydeltä sisään. Ruotsi johti 10-6. Ruotsi meni toisella puolusmaalilla puoliaikajohtoon 17-6, kun tukimies Max Nyberg nosti irtopallon ja juoksi 51 jaardia maaliin. Ruotsi tekaisi kolmannella jaksolla yhden heittomaalin ja johti turvallisen oloisesti 24-7. Ranska palasi taisteluun mukaan neljännellä jaksolla, kun Thomas Ruiz juoksi kavennuksellaan tilanteeksi 24-14. Takamies Ville Olsson varmisti syötönkatkollaan Ruotsin voiton loppuminuuteilla. Yksi Euroopan parhaista keskushyökkääjistä Hampus Hellermark eteni 18 kannolla 144 jaardia.


Japanin ja Kanadan välinen ottelu oli tähänastisista jännittävin. Japani meni johtoon kolmella pisteellä, kun pelissä oli jäljellä minuutti ja 27 sekuntia. Laitahyökkääjä Jumpei Yoshimoto sai tarkan syötön käsiinsä maalialueen kulmaan pelinrakentaja Yuichiro Arakilta. Kanadan ilojuhlat saatiin aikaiseksi vain 16 sekuntia ennen loppua, kun sankarillisen hyökkäysvuoron päätteeksi pelinrakentaja Jeremie Doyon-Roch löysi Alex Anthonyn 15 jaardin linjalta, josta Anthony pyristeli itsensä maaliin. Kanada voitti ottelun lopulta 35-31. Qb Doyon-Roch heitti 19/28, 257 jaardia ja kolme maalia. Japani taisteli läpi ottelun ja ei luovuttanut missään vaiheessa.


Virginia Techissä yliopistouransa aloittava David Wilson oli ylivoimainen ottelussa Meksikoa vastaan. Hän juoksi 11 kannolla 146 jaardia. USA:n joukkue on isokokoinen, taitava ja ennenkaikkea nopea. USA:n puolustus on ollut tyrmäävä, Meksiko eteni USA:ta vastaan 35 jaardia ja Ranskan hyökkäys eteni 0,1 jaardia/yritys ottelussaan USA:ta vastaan. 55-0 voitto Yhdysvalloille.


Sijoitusottelut:


La 4.7. klo 20 (Suomen aikaa) Uusi-Seelanti vs. Ranska

La 4.7. klo 23 (Suomen aikaa) Saksa-Ruotsi

Su 5.7. klo 02 (Suomen aikaa) Japani-Meksiko pronssiottelu

Su 5.7. klo 20 (Suomen aikaa) USA-Kanada finaali

Videokooste 1 Saksa-Uusi-Seelanti

Videokooste 2 Saksa-Uusi-Seelanti

Videokooste 1 Ranska-Ruotsi


Videokooste 2 Ranska-Ruotsi

Videokooste 1 Japani-Kanada

Videokooste 2 Japani-Kanada

Videokooste 1 USA-Meksiko

Videokooste 2 USA-Meksiko