Suomalaiset high schoolissa

5.11.2009

Suomesta on kymmenen lajiharrastajaa pelaamassa high school sarjoissa eri puolella USA:ta. Akseli Kaasalainen pelasi menestyksellä Utahissa.

Helsingin Roostersia ja U17 ikäkausimaajoukkuetta edustanut linjamies Akseli Kaasalainen lähettää kaikille terveisiä Utahista! Akseli aloitti vaihto-oppilasvuotensa elokuun lopulla ja kaikki on toistaiseksi mennyt oikein loistavasti. Kaasalainen on saanut jopa alustavia stipenditarjouksia yliopistoista. 188 cm pitkä, 108 kiloa painava Kaasalainen on syntynyt vuonna 1992 ja pelasi junior-vuotensa high school futista.

Layton Christian Academyn (1A) jenkkifutiskausi on ohi ja koulun valmentajat ovat olleet Akselin panokseen olivat todella tyytyväisiä. Numerolla #77 pelannut Kaasalainen teki tilastomerkintöjä Eaglesin puolustuslinjassa pelatessaan seuraavasti: yksi peitetty rähmäys, 1 pelinrakentajasäkitys sekä teki joukkueestaan kolmanneksi eniten taklauksia 46 kappaletta, joista 26 oli soolo- ja 23 avustavia taklauksia.

Seuraavassa Akselin omia kommentteja viettämästään ajasta Utahissa:

”Olen viihtynyt todella hyvin! Joukkuekaverit ovat kivoja tyyppejä ja heidän kanssaan olen paljon tekemisissä vaikka kausi loppuikin. Täällä on hyvää ruokaa ja plussaa on se, että kaikki leffat tulevat tänne ennen Eurooppaa. Isäntäperheessäni katsotaan jenkkifutista joka viikonloppu, joten saan seurata yliopistopelejä ja NFL-pelejä heidän kanssaan. Koko ajan opin kieltä lisää ja miltei joka päivä uusia sanoja. Englanti sujuu päivä päivältä paremmin. Koulunkäynti tuntui aluksi vaikealta kielen takia, mutta nyt kun ymmärrän sitä paremmin on opiskelu joissakin aineissa on jopa helpompaa kuin Suomessa!

Treenit ja pelit menivät kaudella hyvin! Osavaltion mestaruutta ei tullut mutta fiilis oli silti hyvä joka pelissä. Pelejä oli 9 ja ne olivat joka perjantai. Treenit ovat paljon rankempia täällä kuin Suomessa, joka varmasti johtui ainakin osaksi siitä että kaikki ottavat enemmän tosissaan harjoittelun ja pelaamisen. Kaikki haluavat yliopistoon ja valmentajat haluavat treenata pelaajat valmiiksi sitä varten.

Tänne saapuessasi treenit alkoivat leirillä, jolloin treenejä oli 2 kertaa päivässä plus painojen nostoa. Normaalisti treenejä oli kauden aikana 3 kertaa viikossa plus punttisalitreenit. Torstaisin olimme kypärät päässä ja käytiin asioita läpi. Ensimmäisissä treeneissä muistan kun olin vähän pihalla pelikuvioista ja vaikka kaveri vieressä kertoi mitä pitää tehdä, oli se silti vaikeaa koska ohjeet olivat englanniksi. Parin viikon päästä osasin jo kaikki pelikuviot ja kauden lopun lähentyessä neuvoin jo muita.

Positiivisena yllätyksenä olen saanut tarjouksia yliopistoista. Se tuntuu tietenkin erityisen hienolta kun joku lajin kotimaassa ajattelee, että olen hyvä pelaaja. Se tuntuu vielä hienommalta kuin, että joku Suomessa ajattelisi samalla tavalla.

Olen tyytyväinen, että tartuin tilaisuuteen ja lähdin vaihtoon! Vaikka onkin ikävä kotiin, on tämä kokemus sen arvoinen ja kielitaidosta on varmasti myöhemmin elämässä hyötyä. Kannattaa lähteä vaihtoon ehdottomasti! Olen huomannut että isäntäperheellä on iso vaikutus viihtymiseen täällä ja onneksi se kohdallani on osunut nappiin. Isäntäperheeni otti minut vastaan hyvin. He tykkäsivät suomalaisesta suklaasta jota toin mukanani. "

Akseli Kaasalainen lähti vaihtoon Universal Player -vaihto-ohjelman kautta. Jos sinä olet kiinnostunut lähtemään vaihtoon ensi syksynä 2010, täytä hakemus http://www.universalplayers.com/ sivuilla tai soita Universal Playersille numeroon 03 222 0606.

Lisää opiskelusta Yhdysvalloissa