Naisten finaali pelataan sunnuntaina

31.7.2009


Finaalissa vastakkain Roosters ja Demons. Peli alkaa klo 15:00 Velodromilla.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon finaalissa kohtaavat tuttuun tapaan helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Demons. Sama pari on jakanut naisten sarjan mestaruudet keskenään vuodesta 2003 lähtien.  Finaalivoitot noilta vuosilta menevät tasan 3-3. Tänäkään vuonna sarjassa ei nähty suuria yllätyksiä vaan helsinkiläiset hallitsivat sarjaa suvereenisti.

Joukkueiden välisen runkosarja kohtaamisen vei nimiinsä Roosters luvuin 36-14. Tämän perusteella Roosters lähtee finaaliin hienoisena ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet ovat tosin hioneet kuvioitaan ja parantaneet peliään runkosarjakohtaamisen jälkeen, joten finaalin lopputulos voi kääntyä kummalle joukkueelle tahansa.

Tällä kaudella Demons on esittänyt jouksu-/heittosuhteeltaan hieman tasapainoisempaa hyökkäystapaa, kun taas Roosters on luottanut enemmän juoksuun keskushyökkääjiensä Katri Laineen ja Paula Lehtisen johdolla. Tosin Roosterskin pystyy esittämään uskottavaa heittopeliä, ja kauden loppua kohden onkin ollut havaittavissa heittopelien runsaampaa käyttöä. Demons, pelinrakentajansa Jenni Wahlbergin johdolla, sen sijaan on pistänyt palloa ilmaan runsaasti koko kauden ajan. Finaalissa Wahlbergin suosikkivastaanottaja Ulla Repo on varmasti Roostersin erityisvartioinnissa, joten Demonsin täytyy kyetä jakamaan palloa laajasti muille laitahyökkääjilleen saadakseen heittosirkuksesta kaiken hyödyn irti.

Molempien joukkueiden hyökkäys- ja puolustuslinjat ovat sarjan parhaimmistoa, joten jokaisesta jaardista tullaan käymään tiukka taistelu. Finaalijoukkueiden pelinrakentajiin kannattaa kiinnittää huomiota: heittämisen ohella sekä Demonsin Wahlberg että Roostersin Merita Bruun osaavat ottaa jalat alleen tilaisuuden tullen ja tehdä isoja pelejä juosten itse.

Finaalin aloituspotku potkaistaan Velodromilla sunnuntaina 2. elokuuta klo 15:00.