Pelaajavaihdokset muuttivat Crocodilesin suunnan

7.8.2009


Slivoskey: Ilmapiiri ja asenne ovat muuttuneet

Pelaajavaihdokset muuttivat Crocodilesin suunnan

Viime kaudella ensimmäistä kertaa vuosikausiin pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Seinäjoen Crocodilesin tämäkin kausi alkoi synkästi. Ensin Butchers haki vierasvoiton EFL:n puolivälierästä, ja Vaahteraliiga käynnistyi tappioilla Rajaritareille ja Wolverinesille. Kolmannella kierroksella Crocodiles kuitenkin yllätti Butchersin Porvoossa, ja voittoputki on venynyt jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Päävalmentaja Eric Slivoskey nostaa kokoonpanomuutokset suurimmaksi syyksi suunnanmuutoksessa. Heikosti esiintynyt brittipelinrakentaja siirrettiin sivuun ennen kolmannen kierroksen Butchers-ottelua. Kokoonpanoa tuuletettiin myös muilta osin.

- Se on ollut suurin tekijä. Ilmapiiri ja asenne ovat muuttuneet. Samalla pelaajat ovat sopeutuneet pelisysteemiimme, ja itseluottamus on kasvanut.

Joukkueen uudet hankinnat ovat osuneet nappiin. NFL-kokemustakin omaava tukimies Jason Brisbane on ollut kova luu puolustuksessa, ja hyökkäyksen puolella pelinrakentaja Matt Bassuener on pelannut tehokkaasti. Neljässä ottelussa hän on heittänyt 1 098 jaardia, 13 touchdownia ja vain yhden syötönkatkon. Hänen heittonsa ovat onnistuneet huimalla 71 prosentin tarkkuudella.

- Matt on ollut tärkeä palanen. Hän on kuin valmentaja kentällä, hän on alykäs pelaaja, eikä pakota heittoja tyhmiin paikkoihin.

Georgetownissa yliopistojenkkifutista pelanneella Bassuenerilla oli kokemusta Suomesta jo ennestään. Hän vietti vuosikymmenen alussa vaihto-oppilasvuoden Suomessa. Bassuener asui Michael Quarshien perheessä, ja pelasi Roostersin A-junioreissa.

- Se on auttanut hänen sopeutumisessaan. Kulttuuri ja suomalainen jalkapallo ovat hänelle tuttuja, Slivoskey sanoo. Vaikka Slivoskey ylistääkin Bassueneria, hän muistuttaa samalla, että joukkueen suunta muuttui jo kesäkuun lopulla, ennen kuin Bassuener ja Brisbane liittyivät joukkueeseen. Bassuenerin tulon myötä joukkueen hyökkäyspeli on muuttunut monipuolisemmaksi.

- Olemme pelanneet samanlaisia pelejä, mutta avanneet hyökkäystämme. Matt pystyy rankaisemaan vastustajaa, jos he keskittyvät pysäyttämään juoksupeliämme.

Väki vähissä

Jos suomalaisen jenkkifutiksen realiteetit olivatkin Bassuenerin tiedossa, päävalmentaja Slivoskeylla on ollut totuttelemista niihin. Crocodiles on joutunut pelaamaan otteluita pahimmillaan runsaalla 20 miehellä. Pelaajapulaan ei ole paljoa helpotusta luvassa loppukaudeksikaan, vaikka sairastuvalta odotellaan muutamaa pelaajaa takaisin ja brittitukimies Shaun Smith saapui jo Seinäjoelle.

- Minun on täytynyt sopeutua siihen, että harjoituksissa on vähän pelaajia. Esimerkiksi eilen (tiistaina) harjoituksissa oli vain yksi hyökkäyksen linjamies. Ja yleensä olen ainoa valmentaja harjoituksissamme, sekin on vaatinut totuttelua. Viime pelissä meillä ei ollut muita valmentajia sivurajalla. Mutta olen tottunut tekemään töitä pienissä valmennusryhmissä pienissä yliopistoissa, jos olisin työskennellyt suurissa yliopistoissa isoissa valmennustiimeissä, sopeutuminen olisi vielä vaikeampaa, Slivoskey pohtii.

Hän ei kadu Suomeen tuloaan.

- Pelaajat ovat fiksuja, ja olen vaikuttunut pelin tasosta täällä. Tämä on ollut positiivinen kokemus.

Lauantaina Crocodiles kohtaa Wolverinesin kotonaan.

Crocodilesin puolustukseen lisää NFL-kokemusta(6.8.2009)

Matt Bassuener viikon pelaaja(5.8.2009)