Roosters pähkäilee jälleen juoksun kanssa

20.8.2009


Karppinen: Crocodilesilla tasapainoinen hyökkäys, McCrean pitkät juoksut saatava pois

Roosters pähkäilee jälleen juoksun kanssa

Viime vuoden tapaan juoksupeli ja sen pysäyttäminen tuntuvat olevan avain Roostersin menestykseen. Runkosarjassa toiseksi sijoittunut viime kauden hopeajoukkue isännöi sunnuntain välierässä Seinäjoen Crocodilesia.

Helsinkiläisten heittopeli on pyörinyt jälleen tehokkaasti Robert Johnsonin johdolla, ja hyökkäyspeli on saanut uuden ulottuvuuden jenkkikeskushyökkääjä Survival Rossin tulon myötä. Pelaamissaan kahdessa ottelussa Ross juoksi 348 jaardia ja neljä touchdownia.

- Ross tasapainottaa hyökkäystämme. Nyt hänellä on kuitenkin näytönpaikat, hänet hankittiin tänne pelaamaan Crocodilesia ja Butchersia vastaan. Muita vastaan pärjäämme ilmankin, päävalmentaja Kalle Karppinen sanoo.

Yli 200 päästettyä juoksujaardia

Karppinen myöntää, että vastustajan juoksun pysäyttäminen on ollut Roostersille ongelma viime vuoden tapaan. Runkosarjassa Roosters päästi eniten juoksutouchdowneja (27) ja eniten juoksujaardeja, runsaat 200 per ottelu.

- Ongelmana on ollut se, että vastustaja on päässyt juoksemaan isoja pelejä. Ei meistä ole tultu tasaisesti yli, mutta jossain vaiheessa on aina repsahtanut joku pitkä juoksu. Avoimella kentällä ero jenkkivahvistusten ja suomalaispuolustajien fysiikassa tulee esiin, pitkään Roostersissa ja maajoukkueessa takamiehenä pelannut Karppinen pohtii.

Välierävastus Crocodilesin riveistä Karppinen nostaa yhden juoksu-uhan esille:

- Charles McCrea on hyvä breikkaamaan pitkiä juoksuja. Isot pelit pitää saada estettyä. Heillä on hyvä juoksuhyökkäys, Ville Järviö on yksi sarjan parhaita suomalaisia keskushyökkääjiä. Mutta heiltä ei voi ottaa yhtä tiettyä asiaa pois, Crocodilesilla on monipuolisin ja tasapainoisin hyökkäys mitä olemme kohdanneet, Karppinen sanoo pelinrakentaja Matt Bassuenerin saapumisen myötä muodonmuutoksen kokeneesta Crocodilesin hyökkäyksestä.

Hyökkäys jäässä Crocodilesia ja Butchersia vastaan

Roosters kärsi kauden ainoat tappionsa Butchersille ja Crocodilesille. Kummassakin ottelussa hyökkäyspeli oli tahmeaa. Butchers oli parempi lukemin 64-19, Crocodiles 41-8. Kotietu ei ollut runkosarjan viimeisellä kierroksella Roostersin omissa käsissä, vaan ratkesi Butchersin kaadettua Crocodilesin vieraissa.

- Olimme henkisesti varautuneet pelaamaan välierän Porvoossa. Butchers olisi ehkä ollut ehkä vähän helpompi vastus, Karppinen arvioi loukkaantumisten kolhimaa hallitsevaa mestaria.

- Molempia vastaan pelasimme selvästi kauden heikoimmat pelimme runkosarjassa. Hyökkäyksemme oli jäässä.

Pelinrakentaja Robert Johnsonkaan ei ollut parhaimmillaan. Kauden 11 syötönkatkostaan Johnson heitti yhteensä kahdeksan kahdessa ottelussa Butchersia ja Crocodilesia vastaan.

- Hän teki virheitä ja otti turhia riskejä.

Loppukaudesta Johnson on kuitenkin taas vertynyt viime kauden kaltaiseen vireeseen, ja takonut touchdowneja liukuhihnalta. Karppisen mukaan Johnsonin Suomessa viettämä talvi on näkynyt etenkin kotimaisten laitahyökkääjien otteissa, ei niinkään Johnsonin omissa tilastoissa.

- Nuoret laitahyökkääjämme ovat kehittyneet, ja täyttäneet Sonte Wongin jättämän aukon. Henri Myöhänen pelaa elämänsä kautta, Karppinen hehkuttaa kokenutta laitahyökkääjää. Hän oli liigan kiinniottotilaston ykkönen 64 kopillaan, ja teki Wolverinesin Jason Harrisonin jälkeen toiseksi eniten touchdowneja (18)

Neljä kautta ilman mestaruutta

Suomen kaikkien aikojen menestyneimmällä seuralla on menossa jo ennätystä sivuava kuiva kausi. Roosters on tahkonnut ilman mestaruutta neljä kautta putkeen vain kahdesti: ECG:n valtakaudella 1991-94 ja nyt Butchersin neljän mestaruuden putken aikana. Vuosi sitten mestaruus oli erittäin lähellä, mutta Vaahteramalja ratkesi jatkoajalla porvoolaisille.

- Se on ollut motivoiva tekijä koko kauden, Karppinen sanoo.

23.08. kello 15.00 Velodromi
  Roosters  -  Crocodiles  
  Otteluennakko