Lind: Nyt on pelattava alusta saakka

20.8.2009


Butchers pudotuspeleihin lähes parhaalla mahdollisella miehistöllä

Lind: Nyt on pelattava alusta saakka

Porvoon Butchersilla on ollut tällä kaudella paha tapa päästää vastustaja johtoon ottelun alkuhetkillä ennenkuin nelinkertainen Suomen mestari on itse saanut koneensa käyntiin. Päävalmentaja Sebastian Lind korostaa, että moiseen ei ole enää varaa. Butchers kohtaa Lappeenrannan Rajaritarit sunnuntaina pelattavassa välierässä.

- Olemme ottaneet alussa kuokkaan ennen kuin olemme alkaneet pelaamaan. Nyt pitää pelata kokonainen, ehjä peli.

Lind tosin myös myöntää, että useasti tällä kaudella tapahtunut nousu tappioasemasta on myös osoitus voittamaan tottuneen joukkueen henkisestä kantista. Porvoolaiset nousivat voittoon muun muassa runkosarjan voiton varmistaneessa päätöskierroksen ottelussa Seinäjoella.

Laitahyökkääjät palaavat

Porvoolaiset ovat kärsineet lukuisista loukkaantumisista runkosarjan loppupuolella. Sairastuvalta paluun tekevät laitahyökkääjät Ville Kurvinen, Ville Palikainen ja Matti Lahti, Josh Brisco, monitoimimies Efe Evwaraye ja hänen isoveljensä, puolustuksen linjamies Ari. Veljeksistä nimekkäin, Seppo, sen sijaan on sivussa akillesjännevamman takia. Myös tukimies Mika Marttila on loukkaantuneiden listalla loppukauden.

- On ihan positiivista, että olemme voittaneet pelejä vaikka monta pelaajaa on ollut pois. Vaihtomiehet ovat saaneet vastuuta ja olemme pelanneet yhtenäisesti joukkueena, Lind kehuu.

- Voitto Seinäjoelta näyttää että suuntamme on oikea. Ja Lappeenranta on mukavampi vastustaja, Lind huomauttaa runkosarjan ykkössijan merkityksestä.

Butchers on voittanut Rajaritarit kahdesti (41-27 ja 27-13) tällä kaudella, tosin tiukkojen vaiheiden jälkeen.

- Heitä vastaan olemme pelanneet kaksi vaikeaa ja luokatonta peliä. (Päävalmentaja Kari) Leivojan tuntien sieltä voi tulla vastaan ihan mitä vaan, sillä peruspelillä he eivät meitä helposti voita, Lind sanoo ottelusta, johon hallitseva mestari lähtee ennakkosuosikkina.

Laitahyökkääjäpula johtanut juoksuvoittoiseen peliin

Viime vuosina Butchers on tunnettu heittopainotteisena joukkueena, mutta tällä kaudella pallo on liikkunut enemmän juoksupelin voimin. Pelikutsuista selvästi yli puolet on ollut juoksupelejä. Lindin mukaan osin pakonkin sanelemana, koska laitahyökkääjistä moni on ollut loukkaantuneena.

- Nyt pystymme monipuolisempaan peliin. Lyhyt heittomme on kuitenkin ongelma, se ei ole toiminut tarpeeksi hyvin, Lind sanoo.

Butchersin runkosarjatilastot: http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2009/but.htm

23.08. kello 16.00 Keskuskenttä   Butchers  -  Rajaritarit    Otteluennakko