Crocodiles haluaa pitää Roostersin hyökkäyksen pois kentältä

21.8.2009


Roosters ja Crocodiles pelaavat finaalipaikasta sunnuntaina

Crocodiles haluaa pitää Roostersin hyökkäyksen pois kentältä

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Seinäjoen Crocodilesin päävalmentaja Eric Slivoskey nimeää helposti joukkueensa suurimman haasteen sunnuntain välierässä Helsingin Roostersia vastaan.

- Heillä on tulivoimainen hyökkäys, ja pyrimme pitämään sen pois kentältä, Slivoskey sanoo liigan pelinrakentajatilastojen ykkösen Robert Johnsonin johtamasta heittopainotteisesta hyökkäyksestä.

Kolikon toiselta puolelta löytyy liigan heikoin juoksupuolustus. Slivoskey ei suoraan julista lähtevänsä kaatamaan Roostersia juosten. Crocodiles on edennyt pelinrakentaja Matt Bassuenerin tulon jälkeen tasapainoisesti fsekä juosten että heittäen.

- Pelaamme sekä juoksua että heittoa kuten ensimmäisessä kohtaamisessamme. Hekin ovat varmasti muuttaneet puolustustaan sen jälkeen, Slivoskey sanoo Crocodilesin 41-8 -voittoon päättyneestä ottelusta.

Tuo ottelu pelattiin Seinäjoella, mutta välierää varten Crocodiles joutuu matkustamaan Helsinkiin hävittyään päätöskierroksen ottelun Butchersille.

- Runkosarjan voiton menettäminen oli iso pettymys. Olisimme kohdanneet mieluummin Rajaritarit kotikentällämme. Mutta pelaajamme ovat tottuneet istumaan bussissa.

Kapea materiaali

Crocodilesin bussissa on tosin riittänyt tällä kaudella tyhjiä paikkoja. Joukkue operoi liigan kärkiryhmistä kapeimmalla materiaalilla, ja sunnuntain otteluun Slivoskey odottaa runsasta 25 pelaajaa. Ensimmäistä kauttaan Suomessa valmentava amerikkalainen tosin muistuttaa joukkueensa materiaalin laadukkuudesta. Kahteen suuntaan pelaavia ei löydy ryhmästä kuin muutama.

Hyvää jälkeä Crocodilesin paidassa tehnyt pelinrakentaja Matt Bassuener palaa sunnuntaina entiselle kotikentälleen. Bassuener pelasi aikanaan Roostersin A-junioreissa viettäessään vaihto-oppilasvuotta Suomessa.

Crocodiles selviytyi pudotuspeleihin vuoden tauon jälkeen, ja tavoittelee seurahistorian viidettä finaalipaikkaa. Mestaruuden Crocodiles on voittanut kerran, vuonna 2001.

Ottelun voittaja selviytyy Vantaan ISS Stadionilla 29. elokuuta pelattavaan Vaahteramaljaan. Toisessa välierässä Porvoossa kohtaavat hallitseva mestari Butchers ja nousijajoukkue Lappeenrannan Rajaritarit.

Crocodilesin tilastot: http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2009/cro.htm

Roosters pähkäilee jälleen juoksun kanssa(20.8.2009)

23.08. kello 15.00 Velodromi
  Roosters  -  Crocodiles  
  Otteluennakko