Lappeenrannassa on muisteltu vuotta 2006

21.8.2009


Rajaritarit pelaa historiansa ensimmäisen pudotuspeliottelun sunnuntaina

Lappeenrannassa on muisteltu vuotta 2006

Lappeenrannan Rajaritarien päävalmentajan Kari Leivojan ei ole tarvinnut muistuttaa pelaajiaan vuoden 2006 Vaahteraliigan välierästä. Leivojan valmentama Wolverines järjesti tuolloin yhden Vaahteraliigahistorian suurimmista yllätyksistä kaatamalla runkosarjan ykkösen Crocodilesin vieraskentällä. Sunnuntaina Rajaritarit pelaa seuran liigataipaleen ensimmäisen pudotuspeliottelun. Nousijajoukkue kohtaa Porvoossa hallitsevan mestarin Butchersin.

- Olen maininnut pelaajille vuoden 2006 välierästä, ja kyllä he ovat itsekin puhuneet, ettei Butchersin voittaminen ole mahdotonta, viime kaudella Porvoossa valmentanut päävalmentaja Kari Leivoja kertoo.

Porvoon kupeessa Askolassa asuva Leivoja on totuttuun tapaansa käynyt tarkasti vastustajan läpi videolta. Useaan otteeseen Butchersia valmentanut Leivoja tuntee porvoolaisjoukkueen ja sen pelaajat hyvin.

- Heitä vastaan osaa katsoa, mitä heiltä otetaan pois. Olemme kehitelleet vähän uudenlaista systeemiä, Leivoja myöntää todeksi Butchersin Sebastian Lindin odotukset siitä, että Rajaritareilta on odotettavissa jotain uutta sunnuntain otteluun.

Kohu sotkenut keskittymistä

Rajaritarit ei lähde otteluun parhaista mahdollisista lähtökohdista. Lappeenrantalaiset hävisivät runkosarjan viimeiset neljä otteluaan. Lisäksi joukkue on elänyt kohun keskellä, kun kolme amerikkalaispelaajaa on ollut yli kaksi viikkoa vangittuna raiskausepäilyn takia.

- Se on sotkenut keskittymistä, kun pelaajat ovat miettineet pelaako joku heistä vai ei. Mutta ei ole pelaajien tai valmentajien asia miettiä sitä, Leivoja painottaa.

- Suomalaispelaajamme ottavat vastuuta, ja valmistautuminen on sujunut hyvin.

Sunnuntain ottelussa joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus on pelinrakentaja Thomas Kudyba. Hän huilasi runkosarjan päätöskierroksen ottelun Wolverinesia vastaan nilkkavamman takia.

Runkosarjassa Rajaritarit hävisi kaksi tiukkaa (27-41 ja 13-27) ottelua Butchersille.

Rajaritareiden tilastot: http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2009/rr.htm

Lind: Nyt on pelattava alusta saakka(20.8.2009)

23.08. kello 16.00 Keskuskenttä
  Butchers  -  Rajaritarit  
  Otteluennakko