Roosters taas viime hetken touchdownilla Vaahteramaljaan

23.8.2009


Epäonnistunut potkumaali koitui Crocodilesin kohtaloksi

Roosters taas viime hetken touchdownilla Vaahteramaljaan

Helsingin Roosters eteni jännittävien vaiheiden jälkeen seuran historian 19:een Vaahteramaljaan. Seinäjoen Crocodiles oli kiinni finaalipaikassa aivan välieräottelun loppuun saakka, mutta toisen polven Roosters-pelaajan Markus Lievosen kiinniotto maalialueella nosti helsinkiläiset 36-33 -johtoon, kun Velodromin pelikellossa oli jäljellä enää yksi sekunti.

Roostersin ratkaisuotteluissa on riittänyt jännitystä. Viime vuonnakin joukkue eteni loppuotteluun viimeisen sekunnin touchdownilla. Vaahteramaljassa Roosters taipui Butchersille jatkoajalla.

Sunnuntaina Crocodiles näytti etenevän finaaliin, kun vierasjoukkue katkaisi Robert Johnsonin heiton viisi minuuttia ennen loppua. Tilanteessa 28-33 Crocodiles eteni lyhyin askelin kohti Roostersin maalialuetta, mutta Roostersin parjattu juoksupuolustus pysäytti Crocodilesin 20 jaardin päähän maaliviivasta. Tomi Natrin 30 jaardinen potkumaali meni kuitenkin metritolkulla ohi. Onnistuminen olisi taannut Crocodilesille vähintäänkin jatkoajan.

Roostersin hyökkäys asteli kentälle kun peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 21 sekuntia. Johnson johdatti joukkueensa kohti toista kenttäpäätyä, ja kruunasi hyökkäysvuoron Lievoselle tykitetyllä 19 jaardin voittotouchdownilla.

- Tällaisessa pelissä voisi aina nostaa monta ratkaisevaa downia esille. Puolustuksemme nousi haasteeseen ja pysäytti vastustajan juoksun kun piti, ja antoi hyökkäyksellemme mahdollisuuden voittaa peli, Roostersin päävalmentaja Kalle Karppinen kertasi.

- Viimeisellä hyökkäysvuorolla pelin piti olla heittopainotteista, koska aikalisiä ei ollut jäljellä. Emme lähteneet hakemaan liian pitkää heittoa, vaan pääsimme tarpeeksi lähelle. Samalla kelloon jäi sopivan vähän aikaa. Tietysti se auttoi, että vastustaja epäonnistui potkumaalissa, Karppinen huomautti.

Ratkaisutouchdownin tehnyt Lievonen oli muutenkin joukkueen hyökkäyspelin näkyvin hahmo Johnsonin ohella. Ensimmäistä kauttaan Vaahteraliigassa pelaava Lievonen nappasi kymmenen kiinniottoa joilla Roosters eteni 138 jaardia. Johnson oli ajoittain kovan paineen alla heittopeleissä, mutta hän onnistui lähes aina ostamaan jaloillaan lisäaikaa ja löysi ahdistettunakin laitahyökkääjänsä.

Kaikin puolin tasaisen ottelun yhdeksi ratkaisuksi muodostuivat potkupelit. Epäonnistuneen potkumaalin lisäksi Crocodiles epäonnistui yhdessä lisäpistepotkussa, tuolloin huonon aloitussyötön takia. Menetetyn lisäpistepotkun takia Crocodiles joutui yrittämään lisäpisteen pelaamista viidennen touchdowninsa jälkeen päätösneljänneksellä. Yritys epäonnistui.

Crocodilesista tuli kauden 2009 pronssijoukkue runkosarjan sijoituksensa perusteella.

 Tilastot