Johnsonin veljekset eivät puhu Vaahteramaljasta

26.8.2009


Cedric Johnson
Cedric Johnson
Robert Johnson
Robert Johnson

Cedric ja Robert Johnson kohtaavat toista kertaa jenkkifutiskentällä

Johnsonin veljekset eivät puhu Vaahteramaljasta

Vaahteramaljan 30-vuotisessa historiassa nähdään ensimmäistä kertaa veljespari finaalijoukkueiden aloittavina pelinrakentajina. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Cedric Johnson johtaa runkosarjan ykkösen Porvoon Butchersin hyökkäystä, kun jo kolmanteen Vaahteramaljaansa valmistautuva isoveli Robert pyörittää Roostersin heittosirkusta.

Toissa kaudella Butchersin paidassa mestaruuden voittanut, mutta viime vuonna jatkoajan jälkeen hopealle jäänyt Robert Johnson sanoo, että veljekset eivät ole juurikaan puhuneet tulevasta ottelusta.

- Me juttelemme paljon, mutta emme jalkapallosta. Perheemme on innoissaan, ja olenkin saanut kuulla kommentteja, että parempi ettet anna pikkuveljesi voittaa sinua jälleen, Johnson naurahtaa viitaten Butchersin voittoon päättyneeseen runkosarjakamppailuun. Se on ennen lauantaita ainoa kerta kun veljekset ovat pelanneet vastakkain.

- Tuntuu hyvältä, mutta samalla myös hullulta, että Johnsonin veljekset pelaavat vastakkain loppuottelussa.

Hyökkäys tasapainoisempi

Viime vuoden Vaahteramaljassa Robert Johnson pisti pallon ilmaan huikeat 70 kertaa. Tälläkin kaudella Roostersin hyökkäys on ollut hyvin heittopainotteista, mutta uuden keskushyökkääjän Survival Rossin liittyminen joukkueeseen on Johnsonin mukaan muuttanut tilannetta.

- Hän on tuonut hyökkäykseemme tasapainoa. Aiemmin puolustukset saattoivat vain keskittyä heittomme puolustamiseen, mutta nyt heidän täytyy kunnioittaa myös juoksu-uhkaamme.

Ross pelasi vain kaksi runkosarjaottelua, mutta oli silti 348 jaardillaan Roostersin juoksutilaston ykkönen.

Johnson itse pelasi jälleen hienon kauden. Hän oli liigan heittotilastojen ykkönen, ja johti koko liigan tehokkainta hyökkäystä. Johnson heitti 42 touchdownia ja 11 syötönkatkoa. Jaardeja kertyi 3 655 runsaan 60 prosentin osumatarkkuudella.

- Tämä on ollut menestyksekäs kausi. Hyökkäyksen linjamme ja nuoret laitahyökkääjämme ovat tehneet hyvää työtä, Johnson jakaa kunniaa joukkuetovereilleen. Hän vakuuttaa, että joukkueen nuoren laitahyökkääjäkaartin hyvä kesä ei tullut yllätyksenä. Johnson vietti koko talven Suomessa ja hioi yhteispeliään laitahyökkääjien kanssa.

- He paiskivat kovaa töitä koko talven.

Unfinished Business

Johnsonin mukaan viime vuoden finaalitappio tuo runsaasti lisämotivaatiota.

- Mottomme on ollut koko kauden "Unfinished Business", Johnson sanoo.

Alustavan sääennusteen mukaan Vantaalle olisi luvassa sadekuuroja lauantaina. Johnson kuitenkin vakuuttaa, että se ei hänen heittämistään haittaa.

- Lukiossa pelasimme melkein kaikki pelit sateessa, Johnson kuittaa.

Roostersin tilastot: http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2009/roo.htm