Ville Kurvinen haluaa päättää huonon kauden mestaruuteen

28.8.2009


Laitahyökkääjän kauteen mahtunut EFL-pelejä, Vaahteraliigaa sekä MM-kisat

Ville Kurvinen haluaa päättää huonon kauden mestaruuteen

Butchersin tähtilaitahyökkääjän Ville Kurvisen kausi on sujunut parhaisiin vuosiin verrattuna alakanttiin. Petrus Penkin heittäessä palloa Butchersin pelinrakentajana Kurvinen takoi huikeita tehoja. Kaudella 2006 hän otti 78 kiinniottoa ja teki 23 touchdownia. Tällä kaudella lukemat ovat pudonneet noin neljäsosaan kolmen vuoden takaisista ja noin puoleen viime vuodesta.

- Oma kausi on ollut aika huono. Emme ole heittäneet niin paljon kuin aiemmin, ja pallo on jakaantunut tasaisesti laitahyökkääjillemme, Kurvinen huomauttaa. Hän oli itse runkosarjassa Butchersin ykköskiinniottaja 17 kopillaan ja kuudella touchdownillaan. Ville Palikainen ja Thomas Hägglund nappasivat 14 kiinniottoa, Josh Brisco 12 ja Matti Lahti 11.

- Mutta fiilis on hyvä, niin kuin aina ennen Vaahteramaljaa. Kaikki on valmiina, ja kaikki on tähdätty tähän, nelinkertainen Suomen mestari ja Vaahteraliigan parhaaksi pelaajaksi kolme vuotta sitten valittu Kurvinen sanoo.

- Roosters tulee varmasti asenteella. Panokset ovat korkeat, ja uskon, että tulee tiukka peli.

Kurvisen tämän kauden henkilökohtaisia tehoja söi myös muutaman pelin jääminen väliin poliisien ja palomiesten MM-kisojen takia. Kanadassa käydyissä kisoissa Kurvinen sijoittui korkeushypyssä kahdeksanneksi tuloksella 175, ja pelasi myös suomalaisten lippupallojoukkueessa kisoissa.

Viidennen perättäisen Suomen mestaruuden metsästämisen lisäksi Butchersin kauteen on mahtunut myös europelejä. Joukkue eteni alkulohkostaan välieriin saakka, mutta innsbruckilainen Raiders eteni loppuottelu Eurobowliin. Porvoolaiset aloittivat EFL-taipaleensa jo huhtikuun puolivälin jälkeen, joten kausi on ollut pitkä. Kurvinen ei kuitenkaan valita.

- Ei kauden pituus ole rassannut. En ole huomannut joukkueessa mitään motivaatiovaikeuksia. Mutta onhan se mukava päästä huilaamaan lauantain jälkeen, hän toteaa.