Cedric ja Robert Johnson Helsinki 69ersiin

1.9.2009


Helsinki 69ers on tehnyt sopimukset kaudella 2009 Helsingin Roostersia edustaneen amerikkalaisen pelinrakentaja Robert Johnsonin (27) sekä tämän veljen Porvoon Butchersia edustaneen pelinrakentaja Cedric Johnsonin (23) kanssa.

Cedric ja Robert Johnson Helsinki 69ersiin

Helsinki 69ers on tehnyt sopimukset kaudella 2009 Helsingin Roostersia edustaneen amerikkalaisen pelinrakentaja Robert Johnsonin (27) sekä tämän veljen Porvoon Butchersia edustaneen pelinrakentaja Cedric Johnsonin (23) kanssa. Sopimukset ovat voimassa kauden 2010 loppuun saakka. Cedric Johnson johti Butchersin Suomen mestaruuteen 30. kertaa pelatussa Vaahteramaljassa lauantaina Vantaalla. Robert Johnsonin edustama Roosters oli ottelussa häviävä osapuoli.

Cedric Johnson oli päättyneellä kaudella Vaahteraliigan neljänneksi paras etenijä 585 jaardillaan. Hän myös viimeisteli 10 touchdownia juosten. Heittojaardeja kertyi 1853, mikä oli kolmanneksi eniten koko liigassa. Heitoista 18 päätyi maaliin.

Cedric Johnson pelasi vuonna 2009 ensimmäisen kautensa Suomessa. Tätä ennen hän on edustanut kolmea yhdysvaltalaista yliopistoa, viimeisimpänä Clark Atlanta Universitya.

Robert Johnson oli päättyneellä kaudella Vaahteraliigan paras pelinrakentaja heittäen 3655 jaardia ja 42 touchdownia 61,8 prosentin tarkkuudella. Robert Johnson myös viimeisteli 6 touchdownia itse juosten. Kahdella viimeisellä kaudella Johnson on ollut ylivoimaisesti Vaahteraliigan paras pelinrakentaja heittäen 100 touchdownia sekä yhteensä 8778 jaardia.

Robert Johnson pelasi vuosina 2004-2006 laitahyökkääjänä maineikkaassa Texas Tech -yliopistossa USA:n korkeimmalla sarjatasolla, jossa hänet valittiin kahdesti Big 12 -konferenssin tähdistöjoukkueeseen. Suomessa Robert Johnson on mm. valittu Vaahteramaljan arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2007 sekä Vaahteraliigan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi vuonna 2008. Robert Johnsonilla on myös Suomen mestaruus vuodelta 2007.

- Olemme erittäin iloisia saadessamme Robertin ja Cedricin kaltaiset pelaajat vahvistamaan joukkuettamme. Ovathan he johtaneet kahta Vaahteraliigan parasta hyökkäystä. Heillä tulee olemaan myös iso rooli hyökkäyksemme valmennuksessa - erityisesti nuorempien pelaajien suhteen, kommentoi Helsinki 69ersin puheenjohtaja Jukka Finni vasta allekirjoitettuja sopimuksia.

- Uskomme, että Robert ja Cedric nostavat koko joukkueemme tulevalla kaudella aivan uudelle tasolle. Molemmat ovat monipuolisia pelaajia - Robert on pelannut yliopistourallaan laitahyökkääjän paikalla ja Cedric oli menneellä kaudella yksi liigan parhaista etenijöistä ja nopeimmista pelaajista. Emme koe, että kahden amerikkalaispelinrakentajan hankkiminen joukkueeseen olisi tässä tapauksessa ongelmallista, kertoo puheenjohtaja Finni.

Robert ja Cedric Johnsonin kanssa tehdyt sopimukset astuvat voimaan 1.10.2009, jonka jälkeen he liittyvät 69ersin pelaajistoon ja valmennustiimiin.

- Tavoitteemme on yksiselitteisesti voittaa tulevalla kaudella 1. divisioona, kommentoi puheenjohtaja Finni tulevan kauden tavoitetta.