B- ja D-nuoret

4.9.2009


B-nuorten bulldog express Roitto-Jussila.
B-nuorten bulldog express Roitto-Jussila.
Trojansin Andersson joutui koville bulldog tukimiesten puristuksessa.
Trojansin Andersson joutui koville bulldog tukimiesten puristuksessa.

B-nuorten SM-finaalissa kohtaavat Sipoo Bulldogs ja Jyväskylä Jaguaarit. Ottelu pelataan Vantaalla Tikkurilan urheilupuistossa 19.9. D-nuorten SM-loppuottelussa kohtaavat Helsinki Roosters ja Porvoo Butchers to 17.9 Helsingin Velodromilla.

Turussa pelatussa B-nuorten välierässä molemmilla joukkueilla oli sama määrä pelaajia pukeissa. Trojansin miehistöstä puuttuivat vaihto-oppilaaksi siirtynyt Ville-Valtteri Suojanen ja u19 linjamies Mikko Hohkuri. Bulldogsista Yhdysvaltoihin ovat siirtyneet tukimies Mikael Mäkelä junior collegeen Kaliforniaan ja Samuel Brusila high schooliin, myös u19 laitahyökkääjä Vili Tina puuttui.

Turku Trojans oli pelannut kauden suvereenisti välieräotteluun asti. Trojans aloitti väkevästi Joonas Anderssonin pitkällä heitolla vaihto-oppilasjenkki Tom Skoczylas  syliin. Turkulaiset lähestyivät kymmenen jaardin päähän Bulldogs maaliviivasta, mutta sipoolaiset pysäyttivät neljä yritystä ankaralla joukkuepuolustamisella. Trojans onnistui tekemään ensimmäisen maalin, kun Andersson löysi 15-vuotiaan Jaakko Tirkkosen vapaana. Lisäpistejuoksu epäonnistui. Palloa pelattiin tämän jälkeen keskikentän molemmin puolin. Yleisö ihasteli mm. Trojansin linjamiehen Jussi Jalosen 70 jaardin lentopotkua. Bulldogs lämmitteli koneistoaan ja ottelun hahmoksi nousi 17-vuotias Henri Jussila. Hänen juoksumaalinsa tasoitti pelin ja Ville Roiton lisäpistepotku vei bulldogit taukojohtoon 6-7. Turulla oli paikkansa viiden jaardin päässä aivan toisen neljänneksen lopussa mennä johtoon, mutta sipoolaisrivit eivät taipuneet.

Toisella jaksolla Jussilan pyrähdykset tuottivat kolme maalia ja yli 200 jaardia etenemistä.  Nivusvammoista kärsinyt Turun work horse Joni Rajala juoksi kohtuullisesti linjanläpipelejä, mutta Bulldogsin varmasti taklannut puolustusmiehistö pysäytti hänet sekä Joonas Anderssonin bootleg-pelien kantoyritykset heti alkuunsa. Sipoolaisten tukimies tandem Jonathan Nissinen ja Simo Heiskasen nopeus oli myrkkyä. Kokonaisuudessaan bulldogsien linjat pelasivat agressiivisen varmasti. Yksi bulldogsien avainpelaajista oli avainblokkeja jaellut keskushyökkääjä Ville Roitto.

Bulldogsin miehistölle voi nostaa hattua, sillä lähes koko joukkue oli ollut mukana miesten ll-divisioonan välieräottelussa TAFTia vastaan edellisenä päivänä. Myöskään ottelun aikana Yläkentällä vieraillut rankkasade ei Bulldogsin peliä haitannut. Voitto Bulldogsille 6-34(6-14). Pitkään valmennustyötä puurtaneet Janne Laukka ja Mikko Ranta-aho ovat saaneet ryhmänsä hyvään vireeseen.

Jyväskylä Jaguaarit ei antanut mitään saumaa Porvoo Butchersille toisessa B-nuorten välierässä. Päävalmentaja BJ Jensenin wildcat-pelitapaa hyökkäyksessä käyttänyt kokenut miehistö takoi 47-0 (20-0) lukemat.

Myös Turussa pelattu D-nuorten SM-välierä päättyi isäntäjoukkueen tappioon. Puoliajalla Trojans johti 8-6 Helsinki Roostersia, mutta aktiivisesti heittopeliä suosiva Julius Majanderin kukkohyökkäys puristi toisella jaksolla 18-22 loppunumerot helsinkiläisille.

D-nuorten toisessa välierässä Porvoo Butchers pelasi ilman superpelinrakentaja Mikko Seppästä ja onnistui tekemään 22 pistettä Oulu Northern Lightsin 0 vastaan.