Lippupallon 5vs5 EM-kisat

10.9.2009


Lippupallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina Belfastissa, Suomi mukana naisten joukkueella

 Lippupallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina Belfastissa

Lippupallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina Pohjois-Irlannin Belfastissa. Suomea kisoissa edustaa naisten joukkue, joka on menestynyt aiemmissa kisoissa mallikkaasti. Edellisistä EM-kisoista Italiasta kaksi vuotta sitten kotiin tuomisena oli hopeamitalit, kun neljä vuotta sitten Helsingissä Suomi kruunattiin Euroopan mestariksi.


Naisten sarjassa mukana on kuusi maata. Suomen lisäksi EM-kullasta taistelevat hallitseva Euroopan mestari Ranska, Itävalta, Saksa, Israel ja Ruotsi. Ensimmäiset pelit pelataan poikkeuksellisesti jo perjantaina, koska Israel pelaa pelinsä siten, ettei sen tarvitse lauantaina pelata.


Suomi aloittaa pelinsä lauantai aamuna, jolloin se kohtaa ensin klo 10 paikallista aikaa Ranskan. Tämän jälkeen vuorossa ovat pelit Itävaltaa ja Saksaa vastaan ja päivän päätteeksi Ruotsia vastaan. Sunnuntai aamuna alkusarjan viimeisessä pelissä Suomea vastaan tulee Israel. Mitalipelit pelataan tämän jälkeen.


Miesten sarjassa mukana on 10 maata; Itävalta, Tanska, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Irlanti, Israel, Italia, Ruotsi ja Sveitsi.


Suomen joukkue:

Jenni Wahlberg
Ulla Repo
Tiia Meskanen
Jasmin Lindqvist
Nora Ahokas
Anette Bäckman
Johanna Pudas
Paula Lehtinen
Sari Kuosmanen
Tiina Salo
Jenna Suhonen
Katri Laine

Valmentaja: Teemu Kuusisto


Aikaisempi menestys:

2004 WC 4.
2005 EC 1.
2006 WC 3.
2007 EC 2.

Kisojen kotisivut