Spagettimalja jaossa sunnuntaina Kuopiossa

11.9.2009


Steelersin ja Northern Lightsin runkosarjakohtaamiset tiukkoja

Spagettimalja jaossa sunnuntaina Kuopiossa

Sunnuntaina Kuopiossa pelattavasta ykkösdivisioonan finaalista Spagettimaljasta on lupa odottaa tiukkaa kamppailua. Vastakkain ovat runkosarjan ykkönen Steelers sekä toiseksi sijoittunut Oulun Northern Lights. Joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa päättyivät savolaisten voittoon, mutta äärimmäisen tiukkojen vaiheiden jälkeen: viidennellä kierroksella Steelers vei pisteet Oulusta 13-10 -voitolla, kymmenennen kierroksen kotiottelussa Steelers varmisti runkosarjan voiton kukistamalla oululaiset 26-24.

- He ovat tasavahva joukkue. Heidän puolustuksensa ei ole yhtä kookas kuin (välierävastus) Bearsin, mutta he ovat nopeita ja pelaavat hyvin joukkueena, yli 10 vuoden tauon jälkeen Suomeen palannut Steelersin valmentaja Jon Hart sanoo.

Schafer Steelersin ykköshyökkääjä

Steelersin hyökkäyksessä keskushyökkääjä Zack Schafer on tehnyt kovaa jälkeä koko kauden. Välierässä Bearsia vastaan hän juoksi peräti 307 jaardia. Runkosarjassa hän sijoittui juoksutilaston kakkoseksi edettyään kahdeksassa ottelussa 1 413 jaardia. Juoksutouchdowneja syntyi 17.

- Hän on hyökkäyksemme sielu. Tiesin hänet ennestään, mutta hän on ylittänyt kaikki odotukseni, kuten tukimiehemme Brian Cottonekin, Hart suitsuttaa.

Kokenut valmentaja ei halua ottaa kunniaa joukkueensa menestyksekkäästä kaudesta.

- Meillä on lahjakas joukkue. Hyökkäyksen linjamme on kokenut, ja meillä on hyvä pelinrakentaja.

Pelinrakentaja Niclas Carpelan ja muutama muu helsinkiläispelaaja eivät ole päässeet juurikaan harjoittelemaan joukkueen kanssa. Hartin mukaan sekään ei ole aiheuttanut ongelmia.

- Olemme "Nesin" kanssa tiiviisti sähköpostiyhteydessä. Ja hän ja helsinkiläiset laitahyökkääjämme harjoittelevat keskenään Helsingissä.

Neljäs kausi Suomessa

Hartille suomalaisen jenkkifutiksen realiteetit eivät tulleet yllätyksenä.

Hän saapui Suomeen ensimmäisen kerran vuonna 1993. Silloin hän luotsasi Kuopion Bobcatsia ykkösdivisioonassa. Kausilla 1994 ja 1998 hän valmensi Butchersia.

- Ykkösdivisioona on nyt huomattavasti tasokkaampi sarja kuin 1993, Hart sanoo.

Suomen maajoukkueen aikanaan lahjoittama Spagettimalja pistetään jakoon sunnuntaina Kuopion Väinölänniemellä. Ottelu alkaa kello 18.

Steelersin otteluennakko: http://www.steelers.fi/uutiset.php?news_id=363