C-nuoret 2009

14.9.2009


#77 Toni Pulkkinen taklaustöissä.
#77 Toni Pulkkinen taklaustöissä.
vas. Henri Jussila, Mika Nissinen ja Toni Pulkkinen.
vas. Henri Jussila, Mika Nissinen ja Toni Pulkkinen.
C-nuorten SM-kultamitalit Sipooseen.
C-nuorten SM-kultamitalit Sipooseen.

Sipoo Bulldogs voitti C-nuorten SM-kultaa. Hopea meni Ouluun ja pronssi Kuopioon.

 

SM-finaali alkoi aurinkoisella Castrenin stadionilla Maamme-laululla. Northern Lightsin ja Sipoo Bulldogsin välillä ensimmäisen neljännes oli tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet olivat opiskelleet toistensa hyökkäyspelaamista siinä määrin, ettei juoksupainotteisissa yrityksissä läpimurtoja nähty. Oulun keskushyökkääjä Mika Nissinen on kantanut muurinmurtajan lailla palloa läpi kauden, mutta ei onnistunut pitkiin läpijuoksuihin. Bulldogsin puolustuslinjassa Toni Pulkkinen onnistui tekemään useita taklauksia linjan takana. Bulldogsin kolmikko Nuutti Tanner, Ville Roitto ja Henri Jussila vuorottelivat juoksuvuoroissa, mutta eivät saaneet mainittavaa etenemistä aikaan.


Toisella neljänneksellä molemmat joukkueet avasivat hyökkäyspalettiaan. Oulun Lassi Heikkilä heitti muutamat onnistuneet kaaret laitahyökkääjilleen. Bulldogsin puolustus piti rivinsä kurissa ja läpi ottelun tukimiehenä onnistunut Ville Roitto onnistui järkyttämään oikea-aikaisilla blitzeillään Oulun hyökkäysrakentelua. Pelinrakentaja Heikkilä toi Oulun Revontulet 15 jaardin pelinrakentajan juoksulla maalintekoalueelle, mutta Bulldogs onnistui kaappaamaan pallon itselleen seuraavalla yrityksellä. Bulldogs intoutui myös heittämään Joni Ranta-ahon voimin ja Marko Yliolli-Tervo otti muutaman varman kopin. Oululaisten taklauspeli oli kuitenkin varmaa ja pisteitä ei nähty Castrenin sähköisellä tulostaululla. Kun kaksi minuuttia oli jäljellä jaksoa Bulldogs sai toisen kerran irtopallon itselleen Ville Roiton alkutyön jälkeen. Bulldogs hyökkäsi jälleen kerran mutta lujapihtiset tukimiehet Oulusta eivät antaneet Henri Jussilalle tilaa. Joni Ranta-aho otti vielä Oulun hyökkäykseltä syötönkatkon neljänneksen loppusekunneilla.


Kolmannen neljänneksen alkuvaiheissa Toni Pulkkinen väänsi jalkaansa ja Oulu sai hetkellisen otteen. Mika Nissinen ei kuitenkaan päässyt normaalivauhtiin, kun Bulldogsin puolustusmiehistö aiheutti kolmannen pallonmenetyksen Ville Roiton toimesta. Bulldogs marssi 30 jaardin päähän maalista, mutta tasaisessa väännössä ei onnistunut pisteiden teossa. Ottelun puolustajahahmo Pulkkinen palasi kehiin ja aiheutti jatkuvasti päänvaivaan oululaisten hyökkäyslinjalle nopeilla ensiaskelillaan ja hyvin suunnatuilla juoksukulmillaan. Oulun hyökkäys pudotti pallon kahdeksan kertaa ja peitti sen itse neljästi. Tilanne Castrenilla kutkuttava 0-0.


Neljännen jakson aluksi Bulldogs pääsi Ville Roiton lentopotkun palautuksella 28 jaardin päähän maalista. Niklas Krogerus taklasi Henri Jussilan etenemisen jaardiin. Bulldog-heitto ei onnistunut ja reverse-peli imaisi oulun puolustajat takaa-ajoon ensimmäiseen hämäysuuntaan, mutta pallonvaihdossa ei onnistuttu. Viimeinen yritys ei tuottanut etenemistä. Oulu lähti hyökkäämään ja hyökkäyskoordinaattori Risto Kivelän takataskusta kaivettiin mm. vanha kikkapeli Vapaudenpatsas, jolla Niklas Krogerus ei päässyt vapaille pisteiden tekomarkkinoille kuten useasti aiemmin kauden aikana. Lentopotkun jälkeen Bulldogs malttoi jauhaa juoksupeliään linjan läpi ja ottelun ensimmäinen pistesuoritus nähtiin Henri Jussilan 60 jaardin juoksun jälkeen. Ottelun neljättä jaksoa oli jäljellä 5:27. Oulu vastasi hyvin kannustaneen kotiyleisön huutoon ja toi Mika Nissisen juoksuilla Northern Lightsit viidentoista jaardin päähän maalista. Oulu päätti yrittää 2. yritys ja 5 jaardia edettävää tilanteessa reverse-suunnanvaihtopeliä. Henri Jussila ei ollut kulmapuolustajana yllätettävissä ja hän taklasi Niklas Krogeruksen reiluisti miinus-jaardeille. Neljännellä yrityksellä takamies Teemu Christensen löi maalialueen kulmaan suuntautuneen heiton hallitusti maahan.


Bulldogsin kuntopohja tuotti tulosta ja joukkue juoksi hieman väsyneen oululaispuolustuksen keskeltä kohtuullisa siivuja. Henri Jussila pinkaisi toisen maalin 52 jaardin pituisena ja vei Bulldogsin 0-12 johtoon. Ville Roitto kaunisteli numeroita hienolla puolustuspelillä jossa hän iski pallon pelinrakentaja Heikkilän kädestä ja kantoi tämän jälkeen pallon maaliin asti. Lisäpistepeli onnistui ja Bulldogs voitti historiallisen ensimmäisen Suomen mestaruutensa numeroin 0-19.


Oulu Northern Lights kuittasi seurahistoriansa ensimmäsen mitalin nuorisosarjoissa. Bulldogsit jahtaavat toista mestaruutta ensi lauantaina klo 16.30 Vantaalla, jossa joukkue kohtaa B-nuorten finaalissa Jyväskylä Jaguaarit. Oulun d-junioreilla on puolestaan edessä pronssiottelu Turkua vastaan kotikentällään Castrenissa.


Team MVP Mika Nissinen, Oulu Northern Lights

Team MVP Henri Jussila, Sipoo Bulldog

Game MVP Toni Pulkkinen, Sipoo Bulldogs