Naisten maajoukkue valmiina Ruotsin kaatoon

29.9.2009


Hyökkäys valmistavalla leirillä
Hyökkäys valmistavalla leirillä
Mersu etsii vapaata laitahyökkääjää
Mersu etsii vapaata laitahyökkääjää

Suomen naiset kohtaavat Ruotsin historian toisessa maaottelussa.

Tulevana viikonloppuna maajoukkue kohtaa Ruotsin historian toisessa naisten maaottelussa. Päävalmentaja Teemu Kuusisto kutsui karsintaleirille 61 pelaajaa, joista 45 ilmoittautui karsimaan. Karsintaleirin perusteella joukkueeseen valittiin 35 pelaajaa, joiden kanssa valmentajat hioivat kuvioita kaksipäiväisellä valmistavalla leirillä menneenä viikonloppuna.

 

Päävalmentaja Kuusiston mietteitä joukkueen valinnasta:

 

”Lähdemme otteluun hieman kapeammalla rosterilla, kuin alunperin oli suunnitelmissa. Jo kutsuttujen joukossa oli useampia loukkaantuneita ja aivan viime metreillä muutama selvästi aloituspaikkaa tavoitellut pelaaja joutui jäämään pois tuoreiden loukkantumisten vuoksi.

 

Erityisesti hyökkäyksen linjassa on paljon pelaajia, jotka eivät olleet mukana viime vuonna. Uudet pelaajat nostivat kuitenkin valmistavalla leirillä selvästi tasoaan karsinnasta ja saimme hyökkäyksen varsin hyvään kuntoon. Pystymme laittamaan kentälle hyvät aloituskokoonpanot, mutta muutamalla pelipaikalla olemme aika kapealla.”

 

Viime vuoden tapaan valmennustiimi on erittäin kokenut ja kovatasoinen millä tahansa mittareilla Suomessa. Joukkueesta löytyy Vaahteraliiga- ja nuorten maajoukkuevalmennuskokemsta runsain mitoin. Kuusisto vastaa itse hyökkäyksen koordinoinnista ja Roostersin edustusjoukkueen päävalmentaja Kalle Karppinen toimii puolustuksen koordinaattorina.

 

Ensimmäinen maaottelu oli selvää Suomen näytöstä, kun Ruotsi kaatui lyhennetyllä peliajalla numeroin 64-0 Finnair Stadiumilla viime syksynä. Lähtökohdat tähän vuoteen ovat samankaltaiset. Suomessa naiset pelaavat täyden sarjan, kun taas Ruotsissa sarja on vasta suunnitteilla. Lahden toisella puollella on kuitenkin varmasti menty eteenpäin. Pääosin maajoukkueen rungon muodostava Tukholman Mean Machine on pelannut useampia kansainvälisiä harjoitusotteluita ja Arlandassa on myös perustettu naisten joukkue, joten pelaajilta löytyy kokemusta selvästi viime vuotista enemmän.

 

”Odotan edellistä maaottelua tasaväkisempää kamppailua, mutta uskon meidän olevan kuitenkin yhä askeleen ruotsalaisia edellä. Jo kesän SM-sarjassa pelejä dominoineet Jenni Wahlberg ja Merita Bruun tulevat olemaan Ruotsin puolustukselle lähes mahdottomia pysäyttää. Vaikka molemmat ovat pelanneet seurajoukkueissaan pelinrakentajina, tulemme käyttämään heitä kentällä samanaikaisesti ja pelipaikat riippuvat pelikutsusta.

 

Puolustuksemme pystyy varmasti pitämään vastustajan hyökkäyksen hyvin aisoissa, mutta aina on mahdollisuus yksittäisille isoille peleille. Viime vuonna Ruotsi sai ensimmäiset uudet yritykset vasta viimeisellä neljänneksellä, joten rima on asetettu aika korkealle”, pohtii Kuusisto tulevaa maaottelua.  

 

Tulevan viikonlopun maaottelu toimii loistavana valmistautumisena ensi kesänä Ruotsissa pelattavia naisten MM-kilpailuja varten. Silloin on luvassa varmasti todella kovia vastustajia, kun turnaukseen ovat jo ilmoittautuneet mm. USA ja Kanada.