69ersin tavoitteet korkealla kuin koskaan aiemmin

28.9.2009


Helsinkiläisseura lähtee kovin satsauksin voittamaan ykköstä


Helsinki 69ersilla tavoitteet korkealla

Helsinkiläinen 69ers yllätti koko Suomen amerikkalaista jalkapalloa seuraavan yleisön vain muutamia päiviä Butchersin ja Roostersin välillä käydyn Vaahteramaljan jälkeen syyskuun
alussa. Helsinkiläinen 1. divisioonaseura allekirjoitti sopimukset molempien
finalistien pelinrakentajien Cedric ja Robert Johnsonin kanssa ja ilmoitti
tavoitteen olevan kaudella 2010 voittaa 1. divisioona.

- Tämä varmasti oli yllätys monelle, mutta viimeistään nyt huomattiin, että tavoitteemme on korkeammalla kuin koskaan aiemmin, kommentoi 69ersin puheenjohtaja Jukka Finni tehtyjä sopimuksia.

69ersin oletettiin olevan kriisissä ja tarun lopussa, kun seura kauden 2007
päätteeksi putosi 2. divisioonaan. Kaudella 2008 uudistuneella kokoonpanolla seura sijoittui 2. divisioonassa toiseksi Vaasa Vikingsin jälkeen ja nousi takaisin 1. divisioonaan. Kohti kautta 2009 seura lähti nöyränä - ei vähiten siksi, että
talvikauden aikana vanhoista avainpelaajista yksi toisensa jälkeen ilmoitti
siirtyvänsä katsomon puolelle.

- Uudet miehet ottivat hyvin paikkansa heti viime kauden alussa ja paikkasivat hyvin lopettaneiden jättämän aukon. Viime kaudellahan päätavoitteemme oli säilyttää paikka ykkösdivarissa ja se saavutettiin viidennellä
sijalla, summaa 69ersin päävalmentaja Stefan "Eti" Karkulahti päättyneen kauden
tilannetta.

- Marquette Floyd vahvistuksena toi myös kaivattua kovuutta ja
johtajuutta puolustukseemme, josta monelle tulokkaalle oli arvokasta hyötyä, jatkaa Karkulahti. 69ers pyrkii saamaan tämän puolustuksen monitoimimiehen, joka oli 1. divisioonan kärjessä syötönkatkoissa sekä toinen taklaustilastossa, joukkueeseen myös tulevalla kaudella.

Johnsonit jo harjoituksissa


- Jenkkipelaajien osalta tilanne on kaiken kaikkiaan hyvällä mallilla. Cedric ja
Robert ovat liittyneet jo harjoituksiimme. Parempaa ei siltä osin voisi toivoa tässä vaiheessa. Marquette Floydin kanssa neuvottelut tulevasta kaudesta aloitettiin jo kesällä, mutta Suomeen tuloon vaikuttavat hänen jatko-opintonsa Yhdysvalloissa, kertoo puheenjohtaja Finni.

- Uskon, että Eti saa jenkeistä maksimaalisen
hyödyn irti joukkueellemme. Molemmat Johnsonit ovat monipuolisia pelaajia, kuten esimerkiksi Vaahteramaljassa näimme, joten voimme hyödyntää heitä kentällä erittäin laajalti. Jokainen varmasti ymmärtää minkälaisen boostin Johnsonit tuovat seuraamme,
mutta kaksi pelaajaa ei vielä tee joukkuetta ja meidän tarvitsee kehittyä
joukkueena, kaikkien pelaajien toimesta.

35 sopimusta


Kaiken kaikkiaan 69ersilla on allekirjoitettuja pelaajasopimuksia jo 35 kappaletta ja joukkueen kokoaminen on parhaillaan käynnissä. "Kaikki ovat tulevan kauden suhteen tasapuolisessa asemassa, kaikilla rosterissa olevilla pelaajilla on kovan työn kautta mahdollisuus päästä avauskokoonpanoon - niin uusilla kuin vanhoilla.

- Yhtään pelipaikkaa ei ole jaettu, eikä jaeta vanhoilla meriiteillä, summaavat
puheenjohtaja Finni ja päävalmentaja Karkulahti.

Myös joukkueen harjoittelutavat sekä koko harjoittelumentaliteetti on ollut
kehityskohtana jo parin vuoden ajan.

-Harjoittelun laatua ja määrää kehitettiin, samoin kuin panostimme ja panostamme vastedes pelipaikkakohtaiseen harjoitteluun
enemmän kuin aiemmin, kertoo päävalmentaja Karkulahti, joka aloittaa 69ersin
päävalmentajana jo yhdeksättä kauttaan. Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisessa jenkkifutiksessa mukana olleen Karkulahden meriitteihin kuuluu mm. neljä voitettua Vaahteramaljaa päävalmentajana East City Giantsista. Karkulahti toimi ECG:n kipparina kaikkien neljän mestaruuden ajan 1990-luvun alussa.

Apunaan Karkulahdella tulee toimimaan Robert Johnson, joka varmasti tuo oman vaikutuksensa 69ersin hyökkäyspelikirjaan ja Jason Thomas puolustuksessa.

- Lisäksi neuvottelemme vielä amerikkalaisvalmentajan tulosta valmennustiimiimme, kun high school -sarjakausi Yhdysvalloissa on päättynyt. Tässä vaiheessa kyse on enää aikataulujen yhteensovittamisesta. Hän tulisi keskittymään erityisesti tekniikoiden
hiomiseen ja linjavalmentamiseen, valottaa puheenjohtaja Finni valmennusta.

Organisaatiota kehitetty


Myös seuran organisaatiota ja toimintaa on viety kaudesta 2007 alkaen
järjestelmällisesti uudelle tasolle. Tämä näkyy etenkin hyvänä taloudellisena
tilanteena hyvien yhteistyökumppanisopimusten ansiosta sekä junioritoiminnan
laajentumisena. Kauden 2009 alussa seuran junioritoiminnanjohtajan vastuun otti Pia
Drockila.

-Saimme kuluvalla kaudella paljon uusia pelaajia sekä muutamat vanhat
pelimiehet siirtyivät pe likentiltä juniorivalmennuspuolelle. Meillä tulee olemaan
joukkueet tulevalla kaudella kaikissa ikäluokissa B-junioreista E-junioreihin ja
tavoitteena on kehittää junioritoimintaa entisestään. Suurta apua toiminnallemme tuo myös mahdollisuus harjoitella, etenkin talvikaudella, edustusjoukkueen kanssa samoilla treenivuoroilla. Syksystä alkaen saamme myös Robertin ja Cedricin valmennustiimiimme, joten ihan hyvillä mielin lähdemme kohti harjoituskautta kaikissa juniorijoukkueissamme, sanoo Drockila.

69ersin paras sijoitus 1. divisioonassa on tähän mennessä kolmas, vuodelta 2003.

- Kuten olemme ilmoittaneet, tavoitteemme on voittaa kaudella 2010 divari ja sen eteen työ aloitettiin jo kesällä. Aktiivisuudesta päätellen koko organisaatio - niin pelaajat, valmennus kuin taustaorganisaatio - on näiden tavoitteidemme takana. Meillä on myös entistä paremmat puitteet harjoitella talvikaudella, kun pitkästä aikaa pääsemme treenaamaan Talin palloiluhalliin, kertoo puheenjohtaja Finni.

69ers jatkaa myös jo toista vuotta yhteistyötään FSC Groupin kanssa, joka tulee vastaamaan talvikaudella pelaajien aerobisista ketteryys- ja koordinaatioharjoitteista.

69ersin tavoitteet ovat korkealla tulevalla kaudella niin joukkueena kuin seurana.

- Olemme pystyneet luomaan laajan pohjan taustaorganisaatioon, joka mahdollistaa entistä laajamittaisemman ja paremmin fokusoidun toiminnan. Myös valmennus on hyvissä käsissä, joten näillä lähtökohdilla näen koko seuran tulevaisuuden hyvin valoisana. Seuran edustusjoukkue tietysti toimii lippulaivana tälle firmalle, mutta vähintään yhtä tärkeänä näemme junioritoiminnan, joka on panostus seuramme tulevaisuuteen, päättää puheenjohtaja Finni.