Heikkinen: Ruotsi-ottelu oli odotetun kaltainen

7.10.2009


"Tilaisuudet isoihin peleihin pitää käyttää"

Heikkinen: Ruotsi-ottelu oli odotetun kaltainen

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mukaan viime viikonlopun Ruotsi-ottelu oli sitä mitä odotettiinkin.

- Yksittäiset isot pelit ratkaisivat. Tilaisuudet tehdä niitä pitää käyttää, ja kyky niihin tulee kovalla treenaamisella. Ruotsi oli selkeästi rutinoituneempi, mikä ei yllätä ottaen huomioon sen että olivat muun muassa pelanneet kesällä kaksi maaottelua, Heikkinen sanoo 14-0 -voiton Tukholmassa ottaneesta kotijoukkueesta.

- Molemmat olivat toistensa suhteen sokkona, koska mitään varsinaista scouttausta ei päästy tekemään. Pääsimme Ruotsin hyökkäyssysteemiin kohtuullisen hyvin kiinni ottelun kuluessa. Heidän puolustukselleen näytti riittävän aika varman päälle pelaaminen tässä otelussa.

Ruotsi piti ottelussa nollat, eikä antanut Suomen pelinrakentajien onnistua kuin viidessä heitossa. Suomi menetti pallon viidesti, kolme kertaa syötönkatkolla ja kahdesti rähmäyksellä.

- Ajoitukset olivat meillä hakusessa hyökkäyksessä sekä juoksussa että heitossa. Puolustuksen puolella emme olleet ehtineet saada joukkueena puolustamista vielä muuta kuin alulleen, ja se osaltaan kostautui kahtena pitkänä juoksuna.

- Efe Evwaraye ja osin Tommi Padatsu raatoivat kahteen suuntaan, Santtu Äyräväinen pelasi hienon ottelun, Veikka Lehtonen esitti hyviä otteita, Heikkinen nimeää Suomen onnistujia.

- Työtä on paljon ja sen tekeminen on syytä aloittaa pelaajien henkilökohtaisella tasolla heti. Jatkamme maajoukkueen kanssa marraskuun alkupuolella jolloin toivon näkeväni seurojen esiin tuomana uusia kykyjä leirillä.

Ottelun tilastot:

http://www.amerikanskfotboll.com/ladslagsstats/2009MESWEFIN.HTM