U17 maajoukkue

10.10.2009


Antti-Ville Kainulainen palauttaa syötönkatkoa. Kuva:www.passioninthecorner.se
Antti-Ville Kainulainen palauttaa syötönkatkoa. Kuva:www.passioninthecorner.se
Ville Roitto karkasi muutaman kerran vaarallisesti ruotsalaisilta.Kuva:www.passioninthecorner.se
Ville Roitto karkasi muutaman kerran vaarallisesti ruotsalaisilta.Kuva:www.passioninthecorner.se
Suomen linjapuolustajien luoma paine ei riittänyt tällä kertaa säkityksiin asti.
Suomen linjapuolustajien luoma paine ei riittänyt tällä kertaa säkityksiin asti.

U17 maajoukkue pelasi ystävyysottelun Ruotsia vastaan Tukholmassa. Ottelu päättyi 34-7 (20-7) ruotsalaisten voittoon.

Bergshamran aurinkoinen sää ei hymyillyt Suomen nuorten maajoukkueelle, kun ikäluokkien valiot kohtasivat 10.lokakuuta. Suomi sai ottelun aluksi unelmastartin, kun Antti-Ville Kainulainen nappasi ruotsalaisen pelinrakentajan heiton ja palautti parinkymmenen jaardin päähän maalista. Suomi oli alussa terävä hyökkäyksessään ja pystyi Henri Jussilan kiertopelillä menemään johtoon 0-6. Joonas Nokelainen potkaisi lisäpisteen varmasti.

Ruotsalaiset paransivat otettaan pelin edetessä ja ensimmäisellä jaksolla sini-keltaiset pääsivät tekemään hyvistä kenttäasemista kaksi maalia. Molempia tilanteita edelsi ensin suomalaisten pallonmenetys juoksupelissä 15 jaardin päässä omasta maalista ja tämän jälkeen blokattu lentopotku, jonka jälkimainingeista Ruotsi teki johtomaalin 14-7. Rohkeasti ensimmäisen pelipuoliskon lopussa heittopeliä yrittänyt Suomen hyökkäys ei onnistunut käyttämään kelloa loppuun ja kauhuskenaarion päätteeksi Ruotsi onnistui viime sekunneilla pitkässä heittopelissään ja pääsi hyvään jatkoasetelmaan 20-7 taukonumeroissa.

Ruotsalaiset pelasivat varmaan peliä, jossa heittojen ja juoksujen rytmitys piti suomalaiset varpaillaan. Suomen hyökkäys pääsi kaksi kertaa toisella pelipuoliskolla maalientekoalueelle. Mutta molemmilla kerroilla Ruotsin kovaa taklannut puolustus onnistui säkittämään pelinrakentaja Flinkmanin tai pysäyttämään juoksupelaamisen kantapäilleen. Ruotsi teki kaksi maalia lisää ja hallitsi linjapelaamista ja esitti varmaa taklauspeliä. Loppuvihellyksen kaikuessa Ruotsi juhlisti ansaitusti 34-7 loppunumeroita.

Järjestäjien palkinnon sai Ville Roitto, joka potkaisi varmasti lentopotkut ja lisäpisteen sekä kuljetti ajoittain menestyksellä pelivälinettä.

Suomalaisista hyökkääjistä valmentajisto palkitsi porilaisen Aleksi Nummelinin, joka esitti muutaman tyylikkään kiinnioton joilla eteni reilusti. Hänen ansiokseen voi laskea myös aktiivisen blokkaustyöskentelyn. Antti-Ville Kainulainen Steelersistä katkaisi ruotsalaisten heittoja kaksi kappaletta ja ansaitsi valmentajiston puolustuspalkinnon. Linjapuolustaja Samuel Seppälä myös Kuopiosta pelasi sisukasta linjapuolustajan peliä ja ansaitsi Suomen valmentajistolta pelihanskat.

Tämän vuoden ystävyysottelussa Ruotsi oli lähes kaikilla osa-alueilla parempi.  Ottelun ratkaisuksi jäi ruotsalaisten parempi suoriutuminen blokkaamisessa ja taklaamisessa.  Ruotsin joukkue oli koottu kaksi viikonloppua aikaisemmin viiden aluejoukkueen parhaimmistosta. Aluejoukkueet pelasivat tätä ennen  maajoukkueen pelikirjoilla turnauksen.  

Ruotsin kehitysjoukkueen pelaajistosta jää ensi vuodelle 15 pelaajaa jatkamaan taistoa U17 maajoukkueen väreissä ja Suomella määrä on sama.  Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran syyskuussa 2010 Helsingissä.