Your move

19.10.2009


Your Move on Nuori Suomi ry:n ja Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ensimmäinen ainoastaan nuorille, 13–19-vuotiaille suunnattu suuri liikuntakampanja, joka huipentuu 2011 toukokuussa Helsingin Olympiastadionin ympäristössä suurtapahtumaksi.

50 000 nuorta liikkuu mitä erilaisimmin tavoin Your Move 2011 -suurtapahtumassa Helsingissä. Matkalla kohti sitä nuoret ideoivat ja järjestävät 500 paikallista ja vähintään 5 alueellista liikuntatapahtumaa.

SAJL on mukana suurtapahtumassa omalla osastollaan. Hiljattain perustettu SAJL:n nuorisokomitea on suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtumaa osaltaan.  Your move-sivustolla lajit-osiossa löytyy perustietoa amerikkalaisessa jalkapallosta ja mm. Seppo Evwarayen haastattelu. Lajigeneraattori toimii nuorten lajivalinnan työkaluna. Sopivilla määreillä nuori valitsee lajeista hienoimman - amerikkalaisen jalkapallon.

Your Moven tavoitteena on nuorten liikkumisen ja osallisuuden vahvistaminen sekä lisääminen. Liikuntatapahtumien suunnittelu ja toteutus on hyvä keino nuorten aktivointiin ja innostamiseen. Nuoret itse tietävät myös parhaiten, minkälainen tapahtuma heidän ikäisiään kiinnostaa. Parhaimmillaan Your Move johtaa uudenlaiseen nuorten liikuntakulttuuriin, kehitysjohtaja Ossi Heinänen Nuoresta Suomesta kertoo. –Sosiaalisen median avulla voi houkutella nuoria liikkumaan, uskoo Heinänen.

Your Move tarttuu isoon kansanterveydelliseen ongelmaan: alle puolet nuorista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. -Your Move onkin suomalaisen urheilukentän mittavin satsaus nuoriin, Heinänen jatkaa.

Netti ja paikalliset tapahtumat
Your Move aktivoi nuoria liikkumaan netin avulla. IRC-Galleriassa on avattu Your Move -yhteisö, jossa nuoret voivat käydä ilmoittamassa omia tapahtumiaan ja bongaamassa itseään kiinnostavia. Tavoitteena on 500 nuorten itsensä suunnittelemaa tapahtumaa vuoden 2011 loppuun mennessä. Yhteisön löytää yourmove.fi-sivustolla olevan linkin kautta.

Alueelliset tapahtumat – Your Move On Tour
Your Move -tapahtumaketjun alueelliset tapahtumat järjestetään keväällä 2010 muun muassa Oulussa, Seinäjoella, Porissa, Joensuussa ja Helsingissä. Jokaiseen tapahtumaan odotetaan 2000–5000 nuorta.

Your Move -suurtapahtuma

Your Move -tapahtumaketju huipentuu suurtapahtumaan Helsingissä 27.5.–1.6.2011. Suomen suurimmassa liikunta- ja urheilutapahtumassa 50 000 nuorta kokeilee eri liikunta- ja urheilulajeja, selvittää hullut japanilaiset -tyylisiä ratoja, pitää hauskaa ja hengailee. Tapahtumapaikkana on Olympiastadionin ja Kisahallin ympäristö aina Narinkkatorille saakka.

Kampanja näkyy myös IRC-Galleriassa, jonne on perustettu Your Move-yhteisö. Ircissä ollaan, koska siellä on kohderyhmäkin. 70 prosenttia 16-vuotiaista on IRC-Galleriassa. Nuoria houkutellaan yhteisöön erilaisilla arvonnoilla, kilpailuilla ja tuotepalkinnoilla. Yhteisöstä muodostuu tehokas kanava tavoittaa nuoria eri puolilta maata. Vaikka IRC-Galleriassa ei liittyisi kampanjan yhteisöön, voidaan alueellisia tapahtumia markkinoida galleriassa kohdistetusti oman alueen nuorille.

Lisätiedot:

Nuori Suomi ry, kehitysjohtaja Ossi Heinänen, p. 040 752 0080, ossi.heinanen@nuorisuomi.fi
Nuori Suomi ry, kampanjaviestinnän päällikkö Minna Kinnari, p. 044 339 5545
www.yourmove.fi­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­