Janne Seppä Wolverinesin valmennustiimiin

20.10.2009


Entinen maajoukkuepelaaja valmentamaan Wolverinesin linjamiehiä

Janne Seppä Wolverinesin valmennustiimiin

Entinen maajoukkuelinjamies Janne Seppä liittyy Kari Leivojan johtamaan Helsingin Wolverinesin valmennustiimiin. Jo aiemmin seura julkisti Leivojan, Jan Vilkon sekä Jesse Talikan valmennussopimukset.

Valmentajana Seppä on kunnostautunut lähinnä nuorten ja naisten maajoukkueissa ja erilaisilla klinikoilla ja leireillä. Tätä ennen koko kauden mittaiset seuravalmennusprojektit eivät ole oikein mahtuneet miehen aikatauluihin, mutta nyt tilanne oli sopiva.

Wolverinesin urheilutoimenjohtaja Teemu Kuusistolla ja Sepällä on aikaisempaa kokemusta yhteistyöstä.

- Olen vuosituhannen vaihteessa pelannut Jannen kanssa ja häntä vastaan. Lisäksi olen viime vuosina valmentanut hänen kanssaan useissa eri yhteyksissä leireillä ja naisten maajoukkueessa. "Rändi" on yksi parhaita tietämiäni pelipaikkavalmentajia Suomessa. Hän paneutuu tekemiseen aina sataprosenttisesti ja osaa opettamansa asiat läpikotaisin. Puhuimme alustavasti ensi kesästä jo viime keväänä ja kun saimme lopullisen vastauksen Jannelta, olin äärimmäisen tyytyväinen, Kuusisto sanoo.

- Valmennusryhmämme näyttää nyt todella hyvältä. Rändi tuo valtavan määrän osaamista linjapelaamiseen ja pystyy valmentamaan tilanteen mukaan molempia puolia. Tämä vapauttaa valmentajaresursseja muilta osin muiden pelipaikkojen käyttöön. Esimerkiksi Talikan Jesse olisi varmasti pystynyt valmentamaan linjoja, mutta nyt saamme hänen osaamisensa puolustuksen takakentän käyttöön. Jesse teki loistavaa duunia Roostersin takakentän kanssa ja uskon että meidän heittopuolustuksemme tulee olemaan huomattavasti vahvempi ensi kesänä Jessen ansiosta, Kuusisto ennustaa. Wolverines neuvottelee edelleen muutaman valmentajan kanssa.

Janne Seppä on ollut mukana jenkkifutiksessa 1980-luvulta saakka. Hän aloitti pelaamisen Imatralla, josta siirtyi Lappeenrannan ja Hämeenlinnan kautta ECG:hen. Pitkällä maajoukkueurallaan hän ehti voittaa kolme EM-kultaa ja yhden EM-hopean. Lisäksi hän on yksi niistä harvoista pelaajista, jotka ovat aloittaneet EM-finaalin molemmin puolin palloa.