BJ Jensen Muun maailman joukkueen apuvalmentajaksi

4.11.2009Benjamin Jensen
Benjamin Jensen

Nuorten maajoukkueen päävalmentaja mukana Floridassa pelattavassa USA-Muu maailma -ottelussa

BJ Jensen Muun maailman joukkueen apuvalmentajaksi

Suomen nuorten maajoukkueen päävalmentaja BJ Jensen on kutsuttu apuvalmentajaksi tammikuussa Fort Lauderdalessa pelattavaan USA-Muu maailma -otteluun. Pitkään Suomessa asunut yhdysvaltalainen liittyy ruotsalaisen Jan Jenmertin johtamaan Muun maailman joukkueen valmennustiimiin.

Ottelu pelataan Floridan Fort Lauderdalessa 30. tammikuuta Lochart Stadiumilla. Jensen matkustaa viikkoa ennen ottelua paikan päälle, jolloin World Teamin leiritys alkaa.

World Team staff:

Coach

Position

National Team

Jan Jenmert

Head Coach

Sweden

Masato Itai

Offensive Coordinator

Japan

Warren Craney

Defensive Coordinator

Canada

Marci Ideluca

Running Backs

Canada

Greg Marshall

Offensive Line

Canada

Olivier Moret

Special Teams

France

Solomon Solano

Defensive Line

Mexico

Shinichi Takeda

Defensive Backs

Japan

Peter Tos

Tight Ends

Australia

Kris Kemp

Graduate Assistant

Bahamas

Benjamin Jensen

Graduate Assistant

Finland

Nicklas Carlson

Strength & Conditioning

Sweden

Tapahtuman väliaikainen nettisivusto löytyy osoitteesta:

www.facebook.com/USAvsWorld

Benjamin Jensen

Jyväskylässä vaikuttava suomalaistunut amerikkalainen BJ on tehnyt pitkään valmennustyötä nuorten parissa ja ollut apuvalmentajana 2007-2008 nuorten maajoukkueessa sekä vuodesta 2009 päävalmentajana. Jensen on lajin PR-mies parhaasta päästä.

Benjamin Jensen on pelasi high school jenkkifutiksensa Logan high schoolissa, joukkueessa jossa oli mm. Washington Redskinsin tight end Chris Cooley. Opinnot jatkuivat Utah Statessa. Suomeen Jensen muutti 2003 ja aloitti opinnot Jyväskylän Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa biomekaniikan laitoksella ja hänellä on suomalainen vaimo. Valmennus- ja testausopinnot hän sai 2007 valmiiksi Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa. Hän jatkaa yliopisto-opintojaan gerontologian parissa.

Jensen on lajin tinkimätön opiskelija, joka vietti tänäkin vuonna muutaman viikon high school valmentajansa Mike Faveron opeissa Utahissa, USA:ssa. 2006 BJ osallistui vierailevana valmentajana silloisen NFL Europa Berlin Thunderin leiritykseen viikon ajan.

Jyväskylässä hän on valmentanut Jaguaarien nuorisojoukkueita ja hän on ollut voittamassa A-nuorissa 2007 SM-kultaa sekä 2005 hopeaa. B-nuorissa Jaguaarit voittivat mestaruuden 2009, hopeaa hänen joukkueensa sai 2005 ja pronssia 2008. Nuorten maajoukkueessa hän ollut mukana 2007 ja 2009 PM-kisoissa sekä 2008 Sevillan EM-kisoissa vastuualueenaan erikoisjoukkueet ja tukimiehet.