3-tason lajitutkinto

6.11.2009


SAJL aloittaa ensimmäistä kertaa 3-tason valmentajakoulutuksen. Kurssille haetaan pilottiryhmään kokeineita valmentajia.

SAJL 3-TASON VALMENTAJATUTKINTO  PÄÄVALMENTAJA (150 h) ‏ 2009-2010

Koulutus antaa kokeneille valmentajille lisää valmiuksia toimia joukkueensa päävalmentajana/koordinaattorina tai valmennuspäällikkönä. Koulutus muotoutuu pilottikurssin aikana ja sen yksi perustoiminto on kurssilaisten toisiltaan oppiminen ja osallistavuus.

Kurssille haetaan pitkään valmentaneita kokeneita, jotka ovat motivoituneita pitkäjänteisesti kehittämään amerikkalaista jalkapallo Suomessa.Kurssilaiset saavat kouluttajastatuksen.

Taso III edellyttää, että tasot I ja II on suoritettu tai on muuten saatu vastaavat valmiudet. lll-tason koulutus tähtää laajojen kokonaisuuksien hallintaan sekä tietojen ja taitojen  syventämiseen. Opiskelukielenä on osaksi englanti.

III-tason koulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen on vuosien 2009-2011 VOK-hankkeen tavoite.  150 tunnin opintosuoritus suoritetaan kolmessa osassa:

1. ETÄTYÖSKENTELYNÄ OMASSA JOUKKUEESSA 60 h
- oman valmennusmateriaalin tuottaminen, kirjallinen lopputyö 15-30 sivua, ennalta sovitusta aiheesta. Lopputöistä koostetaan kurssikirjanen.
- luentojen pitäminen valmentajapäivillä ja klinikoilla
- oman valmennusfilosofian toteuttaminen joukkueen harjoittelussa ja otteluissa
- lll-tason valmennuskirjallisuuden opiskelu

2. KURSSITAPAAMISET 40 h
- kurssitapaamisissa keskitytään erityisaiheisiin, luentojen, ryhmätöiden ja keskustelujen avulla.

3. OPINTOMATKA YHDYSVALTOIHIN TAI VASTAAVA  50h

- vierailu USA:laiseen yliopistoon, esim. 2010 maaliskuun lopussa Louisiana Collegeen Pinevilleen urheilukoulun kanssa /  USA:laisen valmentajajärjestön AFCA:n konfrenssi / vastaava
- opintopäivä sisältää aamu- ja iltapäiväharjoitukset, valmentajien kokoukset, videopalaverit. Raportointi suoritetaan päivittäin oppimispäiväkirjan muodossa
- opintomatka on omakustanteinen
- aikaisemmin suoritetut opintomatkat  hyväksytään raportoinnin jälkeen

Koulutuksen hinta: 500 euroa (maksetaan 2010).

Kouluttajat: vierailevat asiantuntijat eri aloilta myös muiden urheilulajien valmentajat. Kesällä vieraileva amerikkalainen päävalmentaja toimii kurssin kouluttajana.

Ilmoittautumiset  30. marraskuuta 2009 mennessä.

Tiedustelut ja tarkempi ohjelma:
Heikki Halttunen heikki.halttunen(at)sajl.fi, 040-569 6644