Entinen NFL-valmentaja Steelersin peräsimeen

28.11.2009


Ollie Guidry ottaa valmennusvastuun Kuopiossa

Entinen NFL-valmentaja Guidry Kuopion Steelersin peräsimeen

Viime kaudella ykkösdivisioonan voittanut Kuopion Steelers on värvännyt uudeksi päävalmentajakseen NFL:ssä apuvalmentajana toimineen Ollie Guidryn. 39-vuotias Guidry oli kaudella 2001 mukana Seattle Seahawksin valmennustiimissä Super Bowlinkin voittaneen päävalmentaja Mike Holmgrenin alaisuudessa. Hän on myös ollut vieraileva valmentaja Indianapolis Coltsin organisaatiossa vuodesta 2005 saakka.

Valtaosan valmentajaurastaan Guidry on toiminut Yhdysaltain eri pienjoukkueliiga kuten AFL:ssä. Eurooppalaisesta amerikkalaisesta jalkapallosta hänellä on kokemusta viime vuosikymmenen lopulta. Silloin pelasi ja valmensi kahden kauden ajan Itävallassa.

Steelers on hakenut paikkaa Vaahteraliigasta ensi kaudeksi. Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittohallitus myöntää liigalisenssit tammikuussa.

Guidry odottaa ensi kesältä paljon niin pelillisesti kuin muutenkin.

- Uskon pystyväni luomaan Steelersistä entistä laadukkaamman joukkueen, joka pystyy tarjoamaan yleisölle laadukasta urheiluviihdettä ja hyviä tuloksia. Odotan myös paljon pääseväni tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin, Guidry sanoo.

Steelersin tiedotteen mukaan yksi suuri tekijä Guidryn palkkaamisessa oli hänen kokemuksensa eurooppalaisesta jenkkifutiksesta.

Guidrylla on laajan kokemuksensa johdosta myös äärimmäisen laaja verkosto kontakteja, jotka ovat suureksi hyödyksi joukkueen pelaajahankinnoissa. Suorien pelaajakontaktien lisäksi hän tuntee monia valmentajia ja joukkueenjohtajia, mikä auttaa pelaajien kartoittamisessa todella paljon. Erityisesti álasarjajoukkueiden general managerina työskentely on tuonut Guidryn mukaan valtavasti näkemystä pelaajien hankintaan ja kartoittamiseen liittyen.

Kokeneet apuvalmentajat

Valmennustiimiinsä Steelersiin Guidry saa kokeneen porukan savolaisia jenkkifutisvaikuttajia, kun pelaajauransa lopettaneet Jussi Friman ja Jarkko Surakka sekä jo viime kaudella valmennusportaassa mukana olleet J-P Järvinen ja Jukka Ryynänen avustavat Guidrya luotsaamaan Steelersiä.

Jussi Friman on pitkän pelaajauransa lisäksi toiminut aikaisemmin Steelersin päävalmentajana ja keskittynyt pelipaikoista erityisesti linja- ja tukimiesten koulimiseen. Jarkko Surakka on myös todella pitkän uran jenkkifutiksen parissa tehnyt konkari, jonka erikoisaluetta on myöskin linjat ja tukimiehet. J-P Järvinen on kulkeutunut Steelers-valmennukseen monien mutkien kautta Vantaan Taftissa aikoinaan loppuneen pelaajauran jälkeen. Hän on valmentanut pelinrakentajia, laitahyökkääjiä ja takakentän pelaajia. Jukka Ryynäsellä on myös pelaajakokemusta aina maajoukkuetta myöten ja Steelersin valmennushommissa hän on ollut viime vuosina varsinkin erikoisjoukkueiden osalta. Friman, Surakka ja Ryynänen olivat kaikki valmentamassa Steelersiä joukkueen liigavisiitillä 2001-02.