Benjamin Jensen Jaguaarien päävalmentajaksi

1.12.2009


Thomas Smythen tyyliin luottava uusi valmentaja lupaa kurinalaisempia harjoituksia

Benjamin Jensen Jaguaarien päävalmentajaksi

 

Vaahteraliigassa viime kaudella viidenneksi sijoittunut Jyväskylän Jaguaarit on nimennyt Benjamin Jensenin ensi kauden päävalmentajakseen.

 

Jensen on aiemmin toiminut Jaguaarien A- ja B-junioreiden valmentajana viiden kauden ajan. Lisäksi hän on kuulunut Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmennukseen vuodesta 2007 lähtien, ja aiemmin tänä vuonna hänet nimettiin joukkueen päävalmentajaksi.

 

 

Yhdysvaltalainen Jensen saapui Jyväskylään opiskelemaan vuonna 2003. Hän on pelannut Jaguaareissa viiden kauden ajan puolustuksen takakentällä sekä potkaisijana.

 

- Jaguaarit on todella kaivannut pitkäjänteisempää ratkaisua valmennukseen. On vaikea alkaa rakentaa joukkuetta, kun seuraavan vuoden valmennuksesta ei ole tietoa. Kuukausi sitten istuimme hallituksen kanssa alas ja päädyimme heidän ehdotuksestaan tähän ratkaisuun, kertoo tuore päävalmentaja.

 

- Harjoitukset tulevat olemaan tarkemmin rakennettuja ja kurinalaisempia viime vuosiin verrattuna. Niiden sisältö tulee aina olemaan ennalta minuutintarkkaan suunniteltu harjoitteiden ja niiden keston osalta. Keskitymme enemmän erikoisjoukkuepelaamiseen. Aikaisempina vuosina kun olemme harjoitelleet sitä osa-aluetta vain kerran viikossa, Jensen linjaa tulevia muutoksia.

 

Jensen kertoo saaneensa eniten vaikutteita valmennusfilosofiaansa entiseltä high school-valmentajaltaan Mike Favarolta sekä Jaguaarien entisiltä valmentajilta Thomas Smytheltä ja Ronald Dilksiltä.

 

- Favero on todellinen nero hyökkäyksen puolella. Hänen viisi viimeistä pelinrakentajaansa ovat päässeet pelaamaan yliopistoihin. Smythe puolestaan on saavuttanut jo valmentajalegendan aseman Euroopan tasolla, ja toi Jaguaareihinkin aivan uudenlaiset toimintatavat. Huutamisen sijaan hän antoi pelaajille rakentavaa kritiikkiä kaikessa rauhassa. Dilks taas ei ollut kovinkaan kaksinen kommunikoimaan ihmisten kanssa, mutta veti kovimpia harjoituksia joihin olen pelaajana ottanut osaa, Jensen kertoo.

 

- Tulen varmasti pyrkimään paljon samaan kuin Smythe. Harjoituksemme ovat kestoiltaan vain puolitoista tuntia pitkiä, joten intensiteetti ja ennalta suunnittelu ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Tulemme kuitenkin ottamaan kontaktia paljon enemmän kuin Smythen aikana. Olen taustaltani puolustuksen pelaaja, ja kunnon taklaukset ja kontakti ovat mielestäni pelin suola. Pelillisesti tulemme luottamaan blitzeihin ja aluepuolustamiseen puolustuksessa. Hyökkäyksessä jatkamme pääsääntöisesti yhdellä keskushyökkääjällä, ja pyrimme entistä enemmän sekoittamaan vastustajien puolustuksia ennen aloitussyöttöä tapahtuvalla laitahyökkääjän liikkeellä.