Robert Johnson palaa Butchersiin

30.12.2009"Tämä on kuin palaisin kotiin"


Robert Johnson palaa Butchersiin

Edelliset kaksi kautta Helsingin Roostersissa pelannut pelinrakentaja Robert Johnson palaa Porvoon Butchersin riveihin. Johnson johdatti vuonna 2007 Butchersin Suomen mestaruuteen.

Butchersin puheenjohtaja Mikko Vento on Johnsonin tulosta innoissaan.

- Tiedämme, mitä saamme. Robert on huippuluokan pelaaja, jonka näytöt ja tilastot Vaahteraliigasta ovat mahtavia, Vento toteaa.

Kahden viime kauden aikana Johnson on heittänyt Roostersissa 100 touchdownia ja lähes 9 000 jaardia. Hän kuuluu myös Suomen maajoukkueen valmennustiimiin.

Johnson on lokakuusta asti edustanut 1. divisioonassa pelaavaa Helsinki 69ersia, mutta hänen sopimuksensa on purettu.
Butchers ja 69ers aloittivat syksyllä harjoitusyhteistyön. Vento korostaa, ettei Johnsonin siirto Butchersin paitaan liity kyseiseen yhteistyöhön.

- Johnson ja 69ers ovat purkaneet aiemman sopimuksensa, minkä johdosta Johnsonin oli mahdollista allekirjoittaa paperi meidän kanssamme. Hyvin sujunut harjoitusyhteistyömme 69ersin kanssa jatkuu edelleen, Vento kertoo.

- Sopimuksemme Johnsonin kanssa alkaa tammikuun alusta, joten saamme Robertin mukaan harjoituksiin hyvissä ajoin. Tämä oli tietysti tärkeä tekijä sopimuksen syntymisessä, Vento jatkaa. Johnson viettää nyt toista talveaan Suomessa.

Pelimies itse odottaa jo tulevan kauden haasteita, etenkin kansainvälisiä pelejä.

- Olen innoissani, kun pääsen pelaamaan Eurobowliin. Butchersilla tulee olemaan hyvä joukkue, jossa on hienoja ihmisiä, Johnson kertoo.

- Kun tulin Suomeen vuonna 2007, minun otettiin Porvoossa hyvin vastaan. Tämä on vähän niin kuin palaisin kotiin, Johnson muotoilee.