Ryan Rufener ja Charles McCrea Roostersiin

19.1.2010


Jaguaarien toissa kauden tehomies palaa Vaahteraliigaan, McCrea vaihtaa Seinäjoelta Helsinkiin

Ryan Rufener ja Charles McCrea Roostersiin

 

Viime kauden hopeajoukkue Roosters on pestannut kaksi Vaahteraliigakentiltä ennestään tuttua pelaajaa jenkkivahvistuksikseen. Roostersin heittopeliä pyörittää ensi kesänä Ryan Rufener, joka pelasi toissa kaudella Jyväskylän Jaguaareissa. Tuolloin hän heitti peräti 66 touchdownia. Kesällä 2007 hän pelasi Jaguaareissa kolme ottelua ennen loukkaantumistaan.

 

Viime kauden Rufener pelasi Itävallassa, jossa hänen joukkueensa Danube Dragons eteni välieriin.  

 

- Olen innoissani mahdollisuudesta pelata Helsingin Roostersissa. Olen pelannut Vaahteraliigassa aikaisemminkin ja tiedän, että Roostersilla on vahva organisaatio. Pidän heidän hyökkäyssysteemistään ja odotan innolla yhteistyötä heidän valmennusryhmänsä kanssa, Rufener sanoo.

 

Roostersiin siirtyy myös viime kaudella Seinäjoen Crocodilesissa pelannut Charles McCrea. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pelannut McCrea teki Crcodilesin pelaajista eniten touchdowneja, 15. Juoksupeleillä hän eteni 487 jaardia keskiarvolla 8,5. Puolustuksen puolella hänen tilastoihinsa kirjattiin 15 taklausta ja kolme syötönkatkoa. McCrea oli myös liigan paras aloitupotkun palautuksissa. Hän toi palautti potkuja 38,8:n jaardin keskiarvolla.

 

Päävalmentaja Kalle Karppinen on tyytyväinen joukkueen uusiin hankintoihin.

 

- Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme Butchersiin siirtyneen Robert Johnsonin paikattua Ryanilla, jonka taidot tunnemme hyvin hänen Vaahteraliigavuosiensa perusteella. Uskomme, että hän sopii erittäin hyvin hyökkäyssysteemiimme.

 

- McCrea on yksi pelaajista, joka aiheutti meille viime kaudella suuria ongelmia vastustajan riveissä, ja odotammekin innolla näkevämme samanlaisia isoja pelejä Roostersin paidassa kaudella 2010, Karppinen sanoo.

 

- Rufenerin ja McCrean lisäksi keskustelemme yhä usean kovan tason amerikkalaisen ja kotimaisen pelaajan kanssa ensi kauden sopimuksista ja tiedotamme pelaajatilanteesta lisää lähiaikoina.

 

Roostersin tiedotteen mukaan Vaahteraliigan vuoden pelaajaksi valittu Henri Myöhänen ei jatka joukkueessa.