Vaahteraliigan MVP Henri Myöhänen siirtyy Butchersiin

20.1.2010


Myös Jukka Satola vahvistamaan porvoolaisten laitahyökkääjäkaartia

Myöhänen siirtyy Butchersiin 

Vaahteraliigan vuoden pelaajaksi viime kaudella valittu laitahyökkääjä Henri Myöhänen siirtyy Roostersista hallitsevan Suomen mestarin Porvoon Butchersin riveihin.  

 - Kiva lähteä kauteen sillä lailla, että tietää asioiden olevan mallillaan jo tässä vaiheessa, 26-vuotias Myöhänen kertoo viitaten muun muassa kahden edellisen kauden pelinrakentajaansa, Robert Johnsoniin, joka allekirjoitti sopimuksen Butchersin kanssa jo aiemmin. 

- Jokainen laitahyökkääjä haluaa pelinrakentajan, joka osaa jakaa palloa. Robertin tapa johtaa hyökkäystä on kuin hiottu timantti, Myöhänen kehaisee tuttua pelintekijää. 

Kaudella 2009 Myöhänen merkkautti tilastoihinsa kymmenessä ottelussa 63 kiinniottoa,joista syntyi 18 maalia. Kaiken kaikkiaan helsinkiläisen East City Giantsin kasvattikantoi edelliskaudella palloa lähes 1700 jaardia. Myöhänen voitti laitahyökkääjienkiinniotto-, etenemis- sekä maalitilaston. 

- Uskon, että pystyn tuomaan Butchersin heittopeliin nopeutta, vaihtoehtoja jasyvyyttä. Voin tarvittaessa ottaa vastuuta myös juoksupelistä esimerkiksiscreen-pelien muodossa, myös vahvana potkujen palauttajana tunnettu Myöhänen kertoo. 

Myöhäsen kohdalla nimi ei ole enne. Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigamitalien lisäksi vitriinistä löytyy kolme kappaletta pikajuoksun nuorten sarjojen Suomen mestaruusprenikoita, joita Myöhänen saalisti 2000-luvun alussa HKV:n riveissä.Juoksu on kuulunut myös kuluvan vuodenajan harjoittelupalettiin. 

- Talviharjoitteluni on kulkenut hyvin. Olen vetänyt pitkän peruskuntokauden juoksun, loikkien ja punttien kanssa. Nyt on sitten tekniikan aika, Myöhänen kertoo. Aivan ensimmäistä kertaa maajoukkueen monivuotinen laituri ei Butchersin mustaa nuttua ylleen vedä. Myöhänen pelasi Butchersissa vuonna 2000 A-junioreiden SM-sarjaa. 

Satolan neljäs liigajoukkue

Vaahteraliigan lisäksi Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksessa EFL:ssä tulevalla kaudella pelaavan Butchersin laitahyökkääjäkaarti vahvistuu myös kokeneella Jukka Satolalla. Vantaan TAFT:n B-junioreissa jenkkifutisuransa vuonna 1989 aloittanut Satola,38, pelasi ensimmäisen miesten maaottelunsa jo vuonna 1992. Satola on ehtinyt pelaamaan myös Espoon Coltsissa, Turun Trojansissa sekä Seinäjoen Crocodilesissa. Laitahyökkääjän tontin lisäksi Satola hallitsee potkupelin ja onkin seurajoukkueissasekä maajoukkueessa toiminut potkaisijana. 

- Hyvillä ja luottaisin mielin tulen Porvooseen. Kiva katsoa miten omat rahkeet riittää kovien kavereiden seurassa, lähes koko viime kauden loukkaantumisen takiaväliin jättänyt Satola muotoilee. 

- Odotan henkilökohtaisella tasolla sitä, että voin edelleen näyttää pystyväni pelaamaan näin korkealla tasolla ja auttamaan joukkuettani voittoon, 2000-luvulla niin potkaisijana kuin laitahyökkääjänä Vaahteraliigan all stars –joukkueeseen valittu laitahyökkääjä ennakoi vaatimattomasti. Porvoolaisjoukkueessa mies ei ole aiemmin pelannut amerikkalaista jalkapalloa. Sen sijaan perinteistä jalkapalloa Vantaalla asuva pelimies on pelannut porvoolaisessa Kerkkoon Urheilijoissa. 

- Joskus aikoinaan pelasin siellä kakkosdivaria. Vuotta ei varmaan enää kukaan muista. Porvoon Keskuskenttä on kuitenkin tullut jo sitä kautta hyvin tutuksi,Satola naurahtaa. 

Myöhäsen siirron jälkeen Butchersin riveissä on neljän edellisen vuoden parhaiksi Vaahteraliigapelaajiksi valitut pelaajat (laitahyökkääjä Ville Kurvinen 2006, keskushyökkääjä Markus Haverinen 2007, tukimies Santtu Äyräväinen 2008, Myöhänen 2009).