Seppo Evwaraye ja Josh Brisco jatkavat Porvoossa

22.1.2010


Evwaraye: Olen vahvemmassa kunnossa kun aikoihin

Seppo Evwaraye ja Josh Brisco jatkavat Porvoossa

Amerikkalaisen jalkapallon hallitseva Suomen mestari Porvoon Butchers on solminut kautta 2010 koskevat sopimukset hyökkäyksen linjamiehen Seppo Evwarayen, 28, ja takamies Josh Briscon, 25, kanssa.

Vaahteraliigavuoden 2009 parhaimmaksi ulkomaalaisvahvistukseksi valittu Brisco saapuu Porvooseen jo kolmanneksi kaudeksi peräkkäin.

- Olen todella innoissani siitä, että pääsen jälleen pelaamaan Porvooseen ja auttamaan Butchersia olemaan yksi Euroopan parhaimmista joukkueista. Haluan voittaa Eurobowlin ja Vaahteramaljan, 17 touchdownillaan Butchersin edelliskauden paras pistemies toteaa.

Brisco tehtaili Butchersin viidennellä mestaruuskaudella useammankin Vaahteraliigan ennätyksen: pisin juostu touchdown (99 jaardia), jaettu ennätys syötönkatkoissa (7), ja eniten maaliin asti palautettuja syötönkatkoja (4). Brisco valittiin viime syksyn Vaahteramaljan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

- Talviharjoitteluni on sujunut todella hyvin. Olen tehnyt rajusti töitä ja uskon olevani kesällä 2010 nopeampi ja vahvempi kuin viime vuonna. Lisäksi olen tällä kertaa 100-prosenttisen terve, San Diegon yliopistossa ja Los Angeles Avengersissa ennen Butchersiin siirtymistään pelannut Brisco lupaa.

Evwaraye vahvempi kuin aihoihin

Myös Seppo Evwaraye pelaa ensi kesänä kolmannen kautensa Butchersin paidassa. Ensimmäisen Porvoon kausistaan Vaasa West Coast Vikingsissa jenkkifutisjuurensa kasvattanut linjamies pelasi 17-vuotiaana kaudella 1999.

Tämän jälkeen mies on ehtinyt pelaamaan arvostetussa Nebraskan yliopistossa niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin linjassa. Yliopistovuosien jälkeen Evwaraye pelasi yhden kauden Cologne Centaurionsissa ennen siirtymistään NFL-joukkue Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuuteen.

Yhdysvalloissa talvet opiskeleva Evwaraye on koko syksyn treenannut kaksi voittoa mielessään.

- Olen myynyt sieluni Butchersin Eurobowl-voitolle, minkä lisäksi myös Vaahteraliigan voitto ruoskii minua eteenpäin harjoittelussa, vuosina 2002 ja 2007 Suomen vuoden jenkkifutaajaksi valittu Evwaraye kertoo.

- Uskon, että ensi kesänä nähdään kentällä Nebraskan aikoja muistuttava Sepi. Painoa on tiukka 140-150 kiloa. Tällä hetkellä olen nostotuloksissa hieman edellä ja varsinkin ylävartalon osalta olen vahvemmassa kunnossa kun aikoihin, paljastaa Evwaraye, jonka viime kausi jäi kesken akillesjännevamman vuoksi.

Joukkueestaan Ewvarayella on selkeä mielipide.

- Paperilla näyttää ihan hyvältä, mutta voittaminen riippuu valmistautumisesta ja sitoutumisesta. Uskon, että Butchers on vuonna 2010 huomattavasti parempi kuin 2009, Evwaraye päättää.

Ewvaraye tulee ottamaan Butchersissa myös vastuuta hyökkäysten linjamiesten valmentamisesta.

Lue myös:

Vaahteraliigan MVP Henri Myöhänen siirtyy Butchersiin(20.1.2010)

Santtu Äyräväinen palaa Saksasta Porvooseen (31.12.2009)

Robert Johnson palaa Butchersiin (30.12.2009)