Cedric Johnson Wolverinesin pelinrakentajaksi

28.1.2010


Viime kauden Suomen mestarin sopimus 69ersin kanssa purettu

Cedric Johnson Wolverinesin pelinrakentajaksi

Viime kaudella Porvoon Butchersin Suomen mestariksi johdattanut Cedric Johnson pelaa tulevalla kaudella Helsingin Wolverinesissa. Johnson teki syksyllä sopimuksen ykkösdivisioonassa pelaavan 69ersin kanssa, mutta sopimus on purettu.

- Olimme jo erittäin pitkällä neuvotteluissa täysin toisten miesten kanssa pelinrakentajan paikasta. Kun yhtäkkiä saimme tietää, että Cedricin ja 69ersin sopimus oli yhteisymmärryksessä purettu, kävimme nopeasti valmennusryhmän kanssa tätä uutta vaihtoehtoa läpi. Mitä enemmän ehdimme asiaa miettiä ja siitä keskustella, sen kiinnostavammaksi tämä mahdollisuus muodostui. Tunnemme miehen taidot hyvin ja tiedämme hänen vahvuutensa ja heikkoutensa. Myös moni hänen viimevuotinen pelikaverinsa puhui miehestä positiiviseen sävyyn, joten silläkin puolella tunsimme olevamme hyvän urheilijan kanssa tekemisissä. Yksi merkittävimmistä tekijöistä viime kädessä oli se, että Cedric on jo nyt Suomessa ja näin saamme hänen treeneihin kolme kuukautta aikaisemmin, kuin muut vaihtoehdot olisivat saapuneet. Tämä on valtava etu meille, Wolverinesin Teemu Kuusisto sanoo.

Päävalmentaja Kari Leivoja ja hyökkäyksen koordinaattori Jesse Talikka ovat myös innoissaan uudesta käänteestä.

- Treenien taso nousee selvästi kun saamme pelinrakentajan mukaan jo tässä vaiheessa, he toteavat yhdestä suusta.

- Lisäksi pystymme suunnittelemaan ja hiomaan pelikirjaa aivan toisella tavalla jo tässä vaiheessa, kun sekä tunnemme Cedricin ennestään että pääsemme työskentelemään hänen kanssaan selvästi pidempään, kuin yleensä amerikkalaisten pelinrakentajien kanssa, jatkaa Talikka.

- Näin ollen pääsemme varmasti hyödyntämään häntä ja koko hyökkäystä paremmin ensi kesänä.

Hyökkäyssysteemi sopivaksi

Leivoja muistuttaa myös Johnsonin tilastolukemista viime kaudelta.

- Cedric sai joissain kohdin hieman kritiikkiä heittopelin osalta viime vuonna. Täytyy kuitenkin muistaa, että hän heitti 1853 jaardia runkosarjassa. Kun tähän lisätään vielä miehen itse juoksemat 585 jaardia, saadaan totaalihyökkäystä yli 2400 jaardia. Uskomme myös, että parhaimmassa tapauksessa pystymme hyödyntämään Cedricin vahvuuksia viimevuotista paremmin, kun pääsemme hiomaan systeemiä hänelle sopivaksi jo tässä vaiheessa.

Lue myös:

Maajoukkuelinjamies Tatu Tarkiainen Wolverinesiin (13.1.2010)

Etenijäkuningas Stokes palaa Wolverinesiin (17.12.2009)