Dominic Olney Wolverinesiin

22.2.2010


Crocodilesista tuttu laitahyökkääjä Wolverinesin kolmas britti

Dominic Olney Wolverinesiin

Helsingin Wolverines on pestannut joukkueeseensa Seinäjoen Crocodilesissa aiemmin pelanneen Dominic Olneyn. Laitahyökkääjänä ja takamiehenä pelaava britti pelasi Seinäjoella kausilla 2007 ja 2008.

Kaudella 2007 Olney keräsi ottelua kohden neljänneksi eniten kiinniottoja Vaahteraliigassa. Vaahteramaljassa 2007 Dominic nappasi komeat 8 kiinniottoa, joilla hän eteni 134 jaardia. Olney on joukkueen kolmas brittivahvistus.

- Mietimme pitkään tuommeko yleensäkään EU-pelaajia enää täksi kaudeksi ja jos, niin mille pelipaikalle, toteaa Teemu Kuusisto Wolverinesista.

- Kun kävi ilmi, että Olney etsii joukkuetta, niin kiinnostuimme heti. Katsoimme miehestä nauhaa ja tutkimme tilastoja. Lisäksi kyselimme Seinäjoelta millainen tyyppi hän on muuten. Tämän jälkeen totesimme, että hänestä voisi olla iso hyöty meille. Dom on kovaluinen voittajatyyppi, joka pystyy tekemään isoja pelejä. Hyökkäyksen puolella hän tulee varmasti olemaan vaikea puolustettava yksi vastaan yksi -tilanteissa ja kaikkihan voivat laskea kuinka paljon apuja sinne pystytään laittamaan kun palloa on kantamassa Stokes-Doss-Johnson kolmikko. Puolustukseen hän tuo myös syvyyttä ja ”ball hawking” asennetta, Kuusisto sanoo.

"Takakenttä vahva"

- Puolustuksen takakenttä on ollut meille hieman ongelma-alue parina viime vuotena, mutta nyt se näyttää todella vahvalta. Maajoukkuemiehet Pekka Koskela, Tuukka Hämäläinen ja kulmapuolustajan paikkaa liigassa testaava Hannu Abonce on erittäin kilpailukykyinen kolmikko Suomessa. Hannun otteet oli noteerattu jo maajoukkuetreeneissäkin ja odotamme häneltä vahvaa panosta kesällä. Lisäksi Timo Heikkinen on esittänyt hyviä otteita treeneissä, joten kilpailua riittää. Kun tähän lisätään kolme brittiä kiertoon ja tarvittaessa muutama jenkki tuuraamaan, ollaan aika hyvällä pohjalla. Tulemme todennäköisesti käyttämään ainakin Tuukkaa ja Beniä myös LB tonteilla, erityisesti heittojoukkueita vastaan, Kuusisto ennakoi.