Jaguaarit kauteen suomalaisella pelinrakentajalla

9.3.2010


Jyväskylän jenkkikolmikko palkattiin Willamette Universitysta


Jaguaarit kauteen suomalaisella pelinrakentajalla

Vaahteraliigassa viime kaudella viidenneksi sijoittunut Jyväskylän Jaguaarit lähtee tulevaan kauteen kotimaisen pelinrakentajan voimin. Jaguaarien hyökkäystä johtaa ensi kaudella seuran oma kasvatti Santeri Supi, joka pelasi viime kaudella pelinrakentajana Jaguaarien junioreissa sekä liigajoukkueessa laitahyökkääjänä.

Seuran puheenjohtaja Reo Landen linjaa seuran pyrkivän vahvan pohjan rakentamiseen tulevaisuutta ajatellen.

- Jaguaarien tavoitteena on taata seuraavaksi neljäksi vuodeksi työrauha uudelle päävalmentajalle Benjamin Jensenille ja pelinrakentaja Santeri Supille. Sinä aikana seuran toiminnan pääpaino tulee olemaan omien aktiivisten jäsenten kehittämisessä, eikä joka vuotisessa mestaruuden tavoittelussa. Tällä pohjalla se vaatisi vuosittain suuria taloudellisia panostuksia, eikä se ole pitkässä juoksussa kestävä ratkaisu. Menestys tulee kyllä vääjäämättömästi, jos onnistumme tavoitteissamme.

- Tavoitteemme on olla kilpailukykyinen joukkue kauden jokaisessa ottelussa. Toivottavasti se riittää play off-paikan lunastamiseen. Emme aseta yltiö-optimistisia tavoitteita, mutta uskon, että pystymme taistelemaan tasapäisesti liigan muiden joukkueiden kanssa.

Kolme amerikkalaisvahvistusta

Ulkomaalaisvahvistusten osalta Jaguaarit noudattaa viime vuonna hyväksi havaittua linjaa.  Pelaajat ovat kaikki samasta koulusta, kolmosdivisioonatason Willamette Universitystä. He tuntevat toisensa ennalta, mikä helpottaa varmasti sopeutumista uuteen kulttuuriin ja joukkueeseen.

Lukkes Gilgan on pelannut yliopistossa pääasiassa puolustuksen takakentällä ja omaa kokemusta lukioajoiltaan myös laitahyökkääjän ja pelinrakentajan tontilta. Lisäksi hän on kokenut potkujen palauttaja ja tuo näin syvyyttä Jaguaarien miehistöön monelle osa-alueelle. Gilgan on ennättänyt myös valmentaa yliopistojenkkifutiksen kakkosdivisioonatasolla.

James Perezin taustat ovat hyvin samanlaiset kuin Gilganilla. Hän on pelanut yliopistossa puolustuksen takakentällä ja omaa aiemmalta uraltaan kokemusta laitahyökkääjän ja potkunpalauttajan paikoilta. Perez on pitkä ja ulottuva pelaaja, joka aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia vastustajien parhaimmillekin pelaajille.

Kolmikon täydentää pääosin tukimiehenä yliopistossa pelannut Andrew Ross, joka oli voitti viime kaudella koulunsa taklaustilaston 87 taklauksella. Hänen fyysiset ominaisuutensa ovat sitä luokkaa, että hyökkäyksen puolella päävalmentaja Jensen voi käyttää häntä monella muullakin pelipaikalla aina linjamiehestä keskushyökkääjään. Gilganin tavoin Rossilta löytyy vahvaa valmennusosaamista eri ikäisten pelaajien parista.