Jyväskylä voitokkaana

5.4.2010


William Lahti tuulettaa.
William Lahti tuulettaa.
Altti Kuronen pallon kanssa.
Altti Kuronen pallon kanssa.
Halme säkittää.
Halme säkittää.

Jaguaarit kukisti Steelersit kärkiottelussa.

Jaguaarien lähes täydellinen ensimmäinen pelipuolisko toi voiton Steelerseistä 44-7 (36-0). Asetelma ottelussa oli mielenkiintoinen, kun molemmilla joukkueilla oli voitot alla. Jyväskylä Jaguaarien heittopeli on sarjan parasta tällä hetkellä. Pelinrakentaja Santeri Supi löytää kaksikosta Perttu Ahila-William Lahti toisen vapaana ja tulosta syntyy. Ottelun kahden ensimmäisen neljänneksen aikana Ahila&Lahti viimeistelivät neljä pitkää heittomaalia ja tämä oli liikaa kuopiolaisille. Steelers haki oikeaa pelirytmiä ottelun alussa ja ei saanut onnistumisia hyökkäyksessä. Toinen pelipuolisko oli tasaisempi, kun Kuopion ainoan maalin teki Altti Kuronen syötönkatkosta.

Ottelussa tuli selväksi, että jyväskyläläisten rutiini ja astetta pidemmällä ollut pelityyli veivät voittoon. BJ Jensen saa ryhmästään kaiken irti, vaikka ryhmä ei ole määrältään valtaisa. Kalle Lahtinen on tehnyt oivaa työtä linjamiestensä kanssa ja varsinkin hyökkäysyksikkö pelaa hyvin yhteen. Linjapuolustaja Taimo Halme onnistui tekemään kahden pisteen arvoisen safetyn pelinrakentaja Survon heittotilanteessa.

Steelersiltä tullaan näkemään parempia pelejä vielä tällä kaudella. Nuorella joukkueella on ruutireitisiä juoksijoita kuten 100 kg painava fb Mikko Aspinen ja palloa vuorotellen kantavat Altti Kuronen ja Veikko Vuorio. Linjapeliin molemmille puolille selvän piristysruiskeen toi kentän suurin mies Samuel Seppälä. Rookie pelinrakentaja Topi Survo selviää työstään kohtuullisesti, mutta vaatii kärkijoukkueita vastaan parempaa onnistumista vikkeläjalkaisten laiturien Risto Roopen ja Antti-Ville Kainulaisen kanssa. Puolustuksessa Kimmo Pasanen ja Jimmy Tommila taklasivat miehekkäästi. Tommila otti yhden syötönkatkon ottelussa.