Jim Nendel Butchersin peräsimeen

7.4.2010


Atte Kniivilä mukaan Butchersin valmennustiimiin

Jim Nendel Butchersin päävalmentajaksi

 Amerikkalaisen jalkapallon hallitsevan Suomen mestarin Porvoo Butchersin käskyttämisestä tulevalla kaudella vastaa yhdysvaltalainen Jim Nendel.

- Tuleva kausi otetaan innolla vastaan. Palkintopöydälle on asetettu niin Vaahteramalja kuin EFL:n mestaruuskin. Ja meillä on vahva mahdollisuus voittaa ne molemmat, pelaajistoonsa jo apuvalmentajiensa kautta tutustunut Nendel toteaa menestystavoitteita salaamatta.

Spokane Wolfpackin puolustuksen koordinaattorin paikalta Porvooseen siirtyvä Nendel asettaa Butchersille tulevalle kaudelle neljä lähtökohtaa, joilla uskoo menestyksen heltiävän.

- Asenne, työ, sitkeys ja yhdessäolo. Olen tietoinen Butchersin Suomen dynastiasta, mutta tiedän myös että pystyn kehittämään jokaista pelaajaa paremmaksi, Nendel kertoo.

Eurooppalainen jenkkifutis tuttua

Nendel on toiminut 2000-luvulla päävalmentajana niin puoliammattilaisjoukkueissa kuin yliopistojoukkueissa Washingtonissa ja Oregonissa. Päävalmentajan tehtävän lisäksi mies on vastannut puolustuksen koordinoinnista.

Manchesterissa amerikkalaista jalkapalloa 1980-lopussa valmentanut Nendel on tietoinen jenkkifutiksen Euroopan tilanteesta. Suomeen miehellä on kuitenkin eräs toinenkin kytkös.

- Vuoden 1932 olympialaisten 5000 metrin ristiriitaisessa loppusuorakamppailussa oli vastakkain kaksi suomalaista ja yksi amerikkalainen, joka oli isosetäni, Nendel mainitsee.

Kniivilä ja Wheeler 

Butchersin valmennusportaaseen uusina kasvoina astuvat jo läpi talvikauden harjoituksia vetäneet Atte Kniivilä sekä Ellsworth Wheeler. Vaasalaislähtöinen Kniivilä, 28, on maajoukkueen takavuosien pelinrakentaja ja tulee vastaamaan Butchersin hyökkäyksen koordinoinnista yhdessä pelinrakentaja Robert Johnsonin kanssa.

Washington D.C. :sta kotoisin oleva ja sittemmin suomalaistunut Wheeler tulee kaudella 2010 toimimaan päävalmentaja Nendelin apuna Butchersin puolustuksessa. Wheeler kertoo porvoolaisten talvikauden sujuneen loistavasti.

- Olemme keskittyneet erityisesti henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen.  Esimerkiksi tukimiesten taklaus- ja heittopuolustusosaaminen on tulevalla kaudella paljon viimevuotista parempaa, Wheeler mainitsee.

Alkutalvesta Butchersin takakentän pelaajia valmensi Wheelerin ohella myös maajoukkueen apuvalmentaja Jason Thomas.

Nendelin, Kniivilän ja Wheelerin lisäksi Butchersin valmennuksessa työskentelevät kaudella 2010 myös Markku Tepsa sekä pelaajavalmentaja Seppo Evwaraye, jotka vastaavat linjamiesten harjoittamisesta.


Butchersin kausi alkaa Porvoossa 15. toukokuuta, jolloin Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen puolivälierässä vastaan tulee Saksan, Tsekin tai Ruotsin mestari.