A-nuorten jatkopelit

12.4.2010


Joni Korpinen on tuonut Roostersin palautuksiin uutta voimaa.
Joni Korpinen on tuonut Roostersin palautuksiin uutta voimaa.
Henri Jussila haastaa puolustajat jokaisella pallonkannollaan.
Henri Jussila haastaa puolustajat jokaisella pallonkannollaan.
Viktor Sarvi Helsinki Wolverines
Viktor Sarvi Helsinki Wolverines

A-nuorten jatkopeliparit ovat selvillä. Neljän parhaan joukkoon ylsivät Jyväskylä Jaguaarit, Kuopio Steelers sekä helsinkiläiset Wolverines ja Roosters.

Ensi viikonloppuna pelataan kuumia A-nuorten SM-sarjan välieräotteluita. BJ Jensenin taidokas ryhmä kutsuu voimafutikseen luottavan Wolverinesin Jyväskylään. Vähintään yhtä jännittävä ottelu on tiedossa Velodromilla, kun kovaa kevätkuntoa esittänyt Steelers pyrkii pysäyttämään Roostersin.

Välierät:
su 18.4. Jaguaarit – Wolverines,  Jyväskylä Vehkalampi klo 13.00

su 18.4. Roosters – Steelers,  Helsinki Velodromi klo 13.00

Alemmat pudotuspelit:
la 17.4. Trojans – Saints,  Impivaara klo 18.00

su 25.4. Bears – Raptors,  karhuhalli klo 17.00 

Roosters otti selvän voiton Pori Bearsista. Materiaaliylivoima oli selkeä ottelun lopussa ja punanutut takoivat selvän 40-0 (16-0) voiton. Bears pysyi hyvin mukana vielä toisen neljänneksen loppupuolelle, jonka jälkeen 33 pelaajan voimin Roosters pelasi peruspelillä itsensä voittajaksi. Bears taisteli kuitenkin karhun lailla, mutta kärsi ykköspallonkantaja Samu Sjövallin poissaolosta. Pelinrakentaja Sandhun oli vaikea löytää laitahyökkääjiään, kun Roostersin puolustuslinjan nelikkö piti jatkuvaa silmille tulevaa ryskettä: laidoilla Klaus Anjala ja Lauri Vainio, keskellä Chris Mulumba sekä Asu M`sakni.

Roostersin hyökkäyksen blokit osuivat kohdalleen hyvin ja ikäluokan vaarallisimman keskushyökkääjän viittaa kantava Henri ”Hene” Jussila kantoi voittoon tarvittavat pitkät maalit. Jussilan harhautukset ja jalkojen liike ovat näyttävän näköistä pelaamista. Alexander Kuronen juoksi myös tuotteliaalla tavalla. Bearsin riveistä erottui lähemmäs kaksimetrinen 19-vuotias puolustaja Joni Kotro, joka oli hankala blokattava.

Helsinki Wolverines oli koonnut rivinsä valmiiksi ja voitti selkeästi ottelun Tampere Saintsia vastaan kotikentällään 62-12 (33-0). Pelinrakentaja Otso Heinonen palasi tositoimiin loukkaantumisen jälkeen ja piristi ahmojen heittopeliä heittämällä muutaman pitkän maalin. Anssi Saari raatoi keskushyökkääjänä paljon jaardeja, kun hyökkäyslinja oli saatu otteluun optimaaliseen kokoonpanoon: Emil Jauhanen, Iikka Hyttinen, Niko Lemettilä, Kimmo Korpinoro sekä Jaakko Hurmola.

East City Giantsin Lauri ”Lisu” Niemisen lentopotkunpalautustyyliä jäljitellyt  linjapuolustaja Victor Sarvi teki klassisen maalin, kun Saintsin pelaajat lopettivat tilanteen pelaamisen liian varhain ja Sarvi nappasi pelivälineen palauttaen sitä 85 jaardia maaliin. Saintsin ohuista riveistä puuttui noin 250 kiloa, kun linjamiehet Topias Räty ja Hannes Mattila olivat sivussa. Paljon taklauksia suoritti innokkaasti puolustuksessa pelannut Jarkko Parikka.

Kuopiossa Steelers lämmitteli heittopeliään 40-0 Raptorsia vastaan. Kimmo Pasanen teki kaksi maalia.