Lance Stone TAFTin takakentälle

17.4.2010


Nousijajoukkue pelaa kotiottelunsa ISS Stadionilla

Lance Stone TAFTin takakentälle

Ykkösdivisioonaan noussut Vantaan TAFT on solminut sopimuksen amerikkalaisen Lance Stonen kanssa. 23-vuotias takamies saapuu Suomeen heti vapun jälkeen. Jo aiemmin TAFT pestasi joukkueeseensa viime kaudella Seinäjoella pelanneen Ben Jonesin.

Päävalmentaja Rami Liljan mukaan Lance Stone pelaa pääasiassa molemmilla safety-paikoilla, mutta saanee roolia mys muualla.

- Lance on monipuolinen pelaaja, joka on pelannut puolet yliopistourastaan laitahyökkääjänä. Vaikka hän meille onkin ensisijaisesti puolustuksen mies, hänet nähdään kyllä molemmilla puolin palloa sekä erikoisjoukkueissa.

Liljan mukaan Stonen löytyminen on mielenkiintoinen yhteensattumien summa.

- Hän oli kontaktoinut meitä aiemmin ja kertoi pelaavansa Louisiana Collegessa. Kuinka ollakaan, olin SAJL:n 3-tason koulutuksen myötä matkalla juuri kyseiseen kouluun vierailulle, Lilja kertoo.

- Olimme miettineet pitkään tuommeko toisen ulkomaalaispelaajan vai emme. Itseasiassa meillä oli jo kiikarissa yksi tukimies, mutta hän päätti jäädä rapakon tuolle puolen saatuaan hyvän työpaikan. Näin olimme jälleen nollapisteessä. Tavattuani Lancen ja saatuani ainutlaatuisen mahdollisuuden keskustella kasvotusten hänen valmentajiensa kanssa, oli päätös helppo tehdä. Lance on erinomainen avoimen kentän taklaaja, jota varmasti tarvitsemme tulevalla kaudella. Hän on monipuolinen puolustaja, jolla on on hyökkäyskokemuksensa ansiosta erinomainen pallosilmä. Odotan, että Lance löytää kesällä useasti tiensä heittolinjoille ja aiheuttaa siten päänvaivaa vastustajien heittopelille.

TAFT muuttaa ISS Stadionille

Lilja kertoo, että TAFTin edustusjoukkue on harjoitellut kovaa läpi talven.

- Kovat pakkaset eivät onneksi ole meitä haitanneet, sillä olemme saaneet harjoitella jälleen Myyrmäkihallin hyvissä olosuhteissa. Talven pelaajatrafiikki on asettunut ja joukkue on käytännössä valmis. Ainahan pelaajia saisi olla enemmän, mutta tällä mennään ja kohtaamme vastustajat päät pystyssä, tavoitteet korkealla.

- Mielestäni meillä on jälleen koossa hyvä, tiivis ja urheilullinen joukkue. Muutaman pelaajan olemme menettäneet, mutta vastaavasti olemme saaneet mukaan uusia nimiä mm. Vaahteraliigassakin pelanneen Matti Schmidtin, joka palaa kasvattajaseuraansa. Hän on arvokas lisä puolustuksen takakentälle. Viimeinen kuukausi ennen kauden alkua on käynnissä ja uskon, että TAFT tulee tarjoamaan katsojille jenkkifudisviihdettä koko rahan edestä. Pelien siirtyminen ISS Stadionille tuo myös mukavaa lisää kun puitteet peleille ovat kunnossa ja katsojillekin on tarjolla katetut, asianmukaiset tilat.