Varusmiespalvelus puolustusvoimien urheilukoulussa Lahdessa

15.5.2013


Lajiryhmä 2006.
Lajiryhmä 2006.
Lajiryhmä 2007.
Lajiryhmä 2007.
Lajiryhmä 2010.
Lajiryhmä 2010.
Lajiryhmä 2011.
Lajiryhmä 2011.
Lajiryhmä 2012.
Lajiryhmä 2012.

Lahden Urheilukoulussa aloittaa lokakuussa 2013 kahdeksas amerikkalaisen jalkapallon lajiryhmä varusmiespalveluksensa. Haku päättyy 1. heinäkuuta 2013.

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA LAHDESSA

Urheilukoulu on tarkoitettu motivoituneille ja lupaaville urheilijoille (ml naiset). Se tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävän ajan ja valmennuksen nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa. Urheilukoulu on luonnollinen jatke urheilulukioista, -ammattioppilaitoksista ja -akatemioista valmistuville nuorille.

Lajit

Urheilukouluun voivat hakea kaikkien niiden lajien urheilijat, joissa järjestetään Olympiakilpailut tai viralliset MM-kilpailut. Vuodesta 1979 Urheilukoulussa on palvellut 5308 urheilijaa 54:stä eri lajista.

Muita tietoja

Palvelusajan pituus on pääsääntöisesti 12 kuukautta, jonka jälkeen valmistutaan tiedustelualiupseereiksi tai -upseereiksi. Reserviupseerikurssi suoritetaan myös Urheilukoulussa. Nykyisin myös 6 kuukauden miehistökoulutus on mahdollista (max 30 % saapumiserän vahvuudesta). Sille voivat hakeutua mm. Olympiakomitean tukiurheilijat, ulkomailla pelaavat/kilpailevat ammattiurheilijat, esiammattilasisopimuksen tehneet urheilijat sekä joukkuelajien urheilijat, jotka ovat edellisellä kaudella pelanneet vähintään 1/3 miesten ylimmän sarjatason peleistä.

Valmennusaika

Urheilukoulussa on ohjattuun valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yleensä noin 12-30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput. Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa ja urheiluopistoilla

Valmentajat

Urheilukoulussa on yli 20 eri lajien valmentajaa, joista suurin osa on suorittanut liikunnanohjaaja- tai ammattivalmentajatutkinnon. Valmentajatukea saadaan tarvittaessa myös eri lajiliittoilta sekä voidaan käyttää siviilivalmentajia.

Harjoitusolosuhteet

Hennalan varuskunnasta, Lahden kaupungista ja läheisistä valmennuskeskuksista (Vierumäki, Pajulahti) löytyvät harjoituspaikat lähes joka lajiin. 

Urheilukouluun hakijoiden tulee edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua. Urheilulajin tulee olla olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella.

4/13 saapumiserään (aloitus 30.9.2013) hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. yleisurheilu, amerikkalainen jalkapallo, jalkapallo, ammunta, moottoriurheilu, suunnistus, purjehdus) on jätettävä hakemuksensa 1.7.2013 mennessä.  

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.mil.fi/varusmies/hakemukset tai www.urheilukouluntuki.fi. Valinnoissa kiinnitetään huomiota mm. urheilutuloksiin, lajiliittojen lausuntoihin sekä psykologisten testien tuloksiin. 

Tiedustelut

Urheilukoulu
0299 446302 / valmennuspäällikkö Tommi Ojanen

tommi.ojanen@mil.fi

Osoite
Urheilukoulu, PL 5, 15701 Lahti

urhk@mil.fi

 

Jenkkifutarit urheilukoulussa