Pelinrakentaja Akatemian leiri 2

18.5.2010


coach Ollie Quidry
coach Ollie Quidry

Pelinrakentaja Akatemian rehtori Mikko Kontto suorittaa pelaajatarkkailua.
Pelinrakentaja Akatemian rehtori Mikko Kontto suorittaa pelaajatarkkailua.

Pelinrakentaja Akatemia kokoontui vuoden toiselle leirille Tampereelle helatorstaina.

Tampere Saintsin ammattivalmentaja harjoitutti yhdessä Mikko Konton ja Andy Bezairen kanssa kymmentä Pelirakentaja Akatemian jäsentä päivän verran Tampereella. Kahden harjoituksen sisältöinä olivat jokaisen pelinrakentajan työkalupakin tärkein sisältö eli perusmekaniikat. Superbowl-sormuksen Indianapolis Coltsissa työskennellessään saanut Ollie Quidry on urallaan tehnyt töitä paljon laitahyökkääjien ja pelinrakentajien kanssa. Hän kävi järjestelmällisesti läpi perusharjoitteita, jotka ovat yleisesti valmentajien käytössä olevia ja joiden käyttäminen vie oikealle tielle.

Coach Quidry painotti jokaisen pelinrakentajan velvollisuutta opetella vastustaja joukkueen puolustus, erityisesti heittopuolustuksen kulmakivet. Reagointi pelitilanteessa ja viikon aikana tehty harjoittelu tuovat tässä tapauksessa parhaan menestyksen kun pelinrakentaja on valmistanut itsensä ennakkoon tulevaa puolustusnäkymää vastaan. Coach Quidry painotti myös katseen merkitystä, sillä katseen kiinnittäminen reagoiviin puolustajien liikkeeseen heittoon pudottautuessa on olennaista. Esimerkiksi tukimiesten miespuolustaessa heidän askeleensa suuntautuvat yleensä eteenpäin ja aluepuolustuksessa ne suuntautuvat heti omalle heittoaluekaistaleelle. Näihin seikkoihin reagointi lisätty pre snap luvusta saatu tieto auttaa pelinrakentajaa onnistumaan paremmin. Myös heittoon pudottautumisen suorituksen samalaisuuteen hän kiinnitti huomiota. Jos pelinrakentaja on päättänyt heittää tietylle pelaajalle nopeassa pudotuksessa ei tästä voi kuitenkaan sähköttää erinäköisellä heittoon pudottautumisella, joka ilmenee vastustajan tutkiessa otteluvideoita.

Toisessa harjoituksessa Quidry harjoitutti poikien liikkumista heittotaskussa ja roll out & play action -peleissä. Coach kehuikin suomalaispoikia luonnonlahjakkuuksiksi roll out´eissa, ne sujuivat kaikilta hienosti molempiin suuntiin. Päivän lopuksi käytiin leikkimielinen tarkkuusheittokisa. Akatemian tarkimman heittäjän manttelin sai Lappeenrannan Rajaritareiden Juho Väisänen.

Quidry piti Pelinrakentaja Akatemian toiminnan perusajatuksesta – lahjakkaat, pelipaikastaan innostuneet pelaajat saavat lisäoppia omassa ryhmässään. Hän uskoo, että tällä tapaa toimien suomalainen jenkkifutiksen taso nousee vuosien kuluessa. Onnistunut heittopeli haastaa puolustukset paremmiksi.

2010 Pelinrakentaja Akatemia:

1.

Parikka Jarkko

Tampere Saints

1991

2.

Väisänen Juho

Lappeenranta Rajaritarit

1991

3.

Flinkman Otso

Helsinki Roosters

1992

4.

Vänni Sami

Nokia Ghosthunters

1992

5.

Heinonen Otso

Helsinki Wolverines

1993

6.

Haro Petteri

Espoo Devils

1994

7.

Kauhanen Henri

Kouvola Indians

1994

8.

Kujala Julius

Sipoo Bulldogs

1994

9.

Linnainmaa Kimi

Helsinki Roosters

1994

10.

Villanen Verneri

Jyväskylä Jaguaarit

1994

11.

Jussila Jere

Sipoo Bulldogs

1995

12.

Seppälä Janrik

Oulu Northern Lights

1995

13.

Drockila Robin

Helsinki 69ers

1996

14.

Konola Otto

Helsinki Roosters

1996

15.

Rautio Otto

Sipoon Bulldogs

1996