Ykkösen ennakko: TAFT

7.5.2010


Nousijajoukkue nojaa nuoruuden intoon, nopeaan spread- hyökkäykseen sekä vahvaan joukkuehenkeen

Ykkösen ennakko: TAFT

Nousijajoukkue Vantaan TAFT kertoo olevansa valmiina kauteen. Joukkue on harjoitellut tiiviisti läpi talven. Harjoitusten suunnitteluun on käytetty poikkeuksellisen paljon aikaa ja harjoituksissa hiottu perustekniikoita niin, että ne iskostuisivat jokaisen pelaajan takaraivoon.
- En usko, että meillä on varaa perusvirheisiin. sanoo päävalmentaja Rami Lilja.

- Jokainen pallo on otettava kiinni, jokainen taklaus on vietävä loppuun asti ja palloa ei ole varaa rähmätä. Olemme nyt aiempaa kovemmassa seurassa, joten tällaiset virheet kostautuvat varmasti tulostaululla.

Tavoitteeksi kaudella 2010 TAFT oli alunperin asettanut sarjapaikan säilyttämisen ja edustusjoukkueen toiminnan nostamisen ykkösdivisioonatasolle. Käytännössä se tarkoitti siis vähintään viidettä sijaa kuuden joukkueen sarjassa. Nyt ykkösdivisioona on kutistunut viiden joukkueen sarjaksi, ja muutoksen myötä TAFT on nostanut tavoitettaan ja päättänyt jättää sarjajumbon sijan jollekin muulle.

- Pitää paikkansa. Tavoitteena on nyt paikka neljän parhaan joukossa. Se on kova tavoite, mutta mielestäni täysin realistinen, Lilja sanoo.

Joukkue on hyvin koossa. Pelaajasopimuksia on tällä hetkellä 36 ja vielä pari pelaajaa on tavoitteena liittää vahvuuteen. Alkuperäisenä tavoitteena oli lähteä kauteen vähintään 40 pelaajan rosterilla, joten joukkue on hieman toiveita pienempi, mutta sitäkin tiiviimpi. Joukkue on nuori, pelaajien keski-ikä on 23vuotta, mutta ryhmä on tiivis, urheilullinen ja hyvin valmennettu.
 
TAFT lähtee kauteen kahdella amerikkalaisvahvistuksella. Heistä Ben Jones pelaa pääsääntöisesti hyökkäyksessä keskus- ja laitahyökkääjänä ja Lance Stone puolustuksen takamiehenä. Molemmat pelaajat ovat kuitenkin hyvin monipuolisia, joten heitä voidaan käyttää lähes millä pelipaikalla tahansa ja vastuuta on tiedossa myös potkujoukkueissa.

Kadmiry johtaa heittopainotteista hyökkäystä

TAFT ei varsinaisesti menettänyt viime kauden rosteristaan juurikaan pelaajia.

- Toinen pelinrakentajamme Antti Hurme päätti pitää välivuoden samoin kuin yksi linjamme suuri persoona Erol Dalbudak. Linjamies Perttu Kontkanen siirtyi takaisin Kouvolaan ja muutama pelaaja lopetti pelaamisen. Toisaalta tällä kaudella saimme riveihin takaisin viime kauden välivuotta pitäneen Jeremy Stacyn ja tukun uusia pelaajia, näistä mainittakoon Raumalta siirtyneet Markus Äijälä ja Juha Kukkonen sekä Matti Schmidt, joka teki paluun kasvattajaseuraansa. Tulokaspelaajistamme monet ovat esittäneet hyviä otteita ja ainakin linjamies Ville Kinnunen sekä keskushyökkääjä Antti Törmänen tulevat varmasti erottumaan edukseen. Luonnollisesti keskeisessä roolissa on tänä vuonna 19 vuotta täyttävä pelinrakentajamme Miro Kadmiry, joka johtaa heittopainotteista hyökkäystämme, Lilja kertoo.

- Odotan 1-divisioonan olevan tulevana kesänä tasainen ja kova. Uskon, että ottelut menevät hyvin ristiin ja kuka tahansa saattaa yllättää ja voittaa kenet tahansa. En näe joukkueissa paperilla kovin suuria eroja. Pelikentällä sitten nähdään, miten rosterit toimivat kentällä ja miten valmentajien visiot on onnistuttu siirtämään käytännön tekemiseksi.

Juttusarjassa ykkösdivisioonan seurat kertovat ennakkotunnelmistaan ennen viikonloppuna käynnistyvää kautta.