Ykkösen ennakko: Indians

7.5.2010


Indians lähtee parantamaan viimevuotista sijoitustaan

Ykkösen ennakko: Indians

Indiansin viime kausi päättyi viime vuonna Oulun pimenevään syysiltaan ja välierätappioon. Tälle kaudelle Kouvolalaisten tavoitteena on pelata vielä yksi peli lisää eli elokuun viimeisen viikonlopun Spagettimaljassa.

Joukkueen viime kauden pelaajista maajoukkuelinjamies Tatu Tarkiainen siirtyi Helsinki Wolverinesiin ja laitahyökkääjä Jani Luiro Helsingin 69ersiin. Jarkko Mynttinen, Teppo Kupias ja Joni Karsikas keskittyvät kesällä opintojensa saattamiseen päätökseen. Lisäksi Patrik Theslefin ja Pasi Mannosen pe

Tulopuolella Indiansiin siirtyy Perttu Kontkanen, joka palaa  parin vuoden jälkeen kotiseuraansa. Tulopuolella on myös tukimieskaksikko Toni Tuhkanen ja Jani Ketonen. Tuhkasella on Vaahteraliigakokemusta Rajaritareista ja Wolverinesista, Ketonen on lähtöisin Lieto Oakmenin organisaatiosta. Paluun välivuoden jälkeen Indiansin paitaan tekee myös tukimies Juho Leppälä.

Indiansin ulkomaanapu Daniel Sicardo vahvistaa sekä hyökkäystä että puolustusta. Hän aloittaa Indiansin pelinrakentajana äitienpäivänä Oulussa pelattavassa ottelussa. Lisäksi Sicardo pelaa puolustuksen takakentällä.
Viimevuotinen Espanjan-apu Nestor Alacio saapuu Kouvolaan kesäkuun puolivälissä. Indiansilla oli sopimus myös hollantilaisen takamiehen kanssa, mutta sopimus purettiin viikko sitten.

Indiansin omat pelaajat Mikko ja Jukka Lautamatti, Jani Heinisalo, Tatu Niemi ja Ville Lindsten sekä Joonas Lindström, Veikko Langi, Aki Pekkola ja Janne Siltanen nousevat varmasti isoon rooliin kauden edetessä, seurasta ennakoidaan. Lisäksi läpimurtoa edustusjoukkueeseen odotetaan Simo Sinkkoselta ja Jukka Härköseltä.

Kauden alussa Kouvolan sairastuvalla ovat edelleen Niklas Joki ja Juha Hallikainen. Molempien pelaamienen kaudella 2010 on epävarmaa.
Indiansin päävalmennusvastuuta kantaa pitkän linjan jenkkifutari Ilpo Temonen, apunaan toinen kouvolalaiskasvatti Ari Suomalainen. Hyökkäyksen pelikutsuista vastaa Daniel Sicardo.

Indiansin puheenjohtaja Harri Juutila veikkaa ykkösdivisioonasta ennätystasaista sarjaa, jossa ei ilmaisia sarjapisteitä ole jaossa. Kun kerran veikkauksissa pitää joukkueet laittaa järjestykseen, Harri Juutila veikkaa runkosarjan voittajaksi Pori Bearsia, kakkoseksi 69ersia ja Indiansia kolmanneksi.

Indians aloittaa kautensa sunnuntaina vierasottelulla Oulussa.

Juttusarjassa ykkösdivisioonan seurat kertovat ennakkotunnelmistaan ennen viikonloppuna käynnistyvää kautta.