Ykkösen ennakko: 69ers

12.5.2010


Helsinkiläisjoukkue kauteen kovin tavoittein


Ykkösen ennakko: 69ers

Helsinki 69ers räjäytti pommin heti kauden 2009 Vaahteramaljan jälkeisellä viikolla tiedottamalla sekä Robert että Cedric Johnsonin palkkaamisesta miehistöönsä. Samalla 69ers ilmoitti yksiselitteisesti tavoitteekseen ykkösdivisioonan voiton kaudella 2010. Joulukuussa seura ilmoitti kuitenkin yhteistyön Johnsoneiden kanssa päättyneen. Tällä onkin varmasti ollut vaikutusta joukkueen valmistautumiseen tulevaan kauteen sekä pelisysteemiin. Puheenjohtaja Jukka Finnin mukaan 69ers ei kuitenkaan ole tinkinyt tavoitteista.


- Viime kauden viidennen sijan jälkeen joukkueen runko on pysynyt kasassa yli 90 prosenttisesti. Lisäksi olemme saaneet Steelersista QB Niclas Carpelanin vahvistamaan ja johtamaan hyökkäystämme. Tämä mahdollistaa entistä monipuolisemman hyökkäyssysteemin sekä etenkin takamies-laitahyökkääjä Jason Thomasin entistä laajemman hyödyntämisen niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissa. Lisäksi huhtikuun lopussa Kuopiossa viime kaudella Spagettimaljan voittaneet laitahyökkääjä Jarno Uitto ja takamies Tero Saastamoinen liittyvät joukkueen vahvuuteen. Neljäs mainittavan arvoinen siirto tapahtui jo syksyllä 2009 kun laitahyökkääjä Jani Luiro siirtyi Kouvola Indiansista Sixtareihin, Finni listaa.

Marquette Floyd jatkosopimukseen

Keväällä 69ers ilmoitti päässeensä jatkosopimukseen hyviä peliesityksiä kaudella 2009 esittäneen LB Marquette ”Q” Floydin kanssa.

- Q:n saaminen kaudeksi 2010 joukkueeseen oli erittäin hyvä asia, ei pelkästään puolustuksellemme vaan koko joukkueelle. Q on synnynnäinen johtaja, joka saa tällä kaudella entistä suurempaa vastuuta puolustuksen taktiikan ja pelisysteemin luomisessa. Q on ollut miesvahvuudessamme mukana jo huhtikuun puolesta välistä alkaen, jonka hyödyt ovat erittäin suuret, Finni kehuu.

69ers ei ole tehnyt vielä lopullisia päätöksiä toisen ulkomaalaisvahvistuksen hankkimisesta, mutta mahdollisuus tähän pidetään avoimena. Mikäli uusi mies hankintaan, kyse on todennäköisesti keskushyökkääjästä.

- Mitään lopullisia päätöksiä asioista ei ole haluttu tehdä, mutta pidämme tämänkin mahdollisuuden avoimena. Meillä on hyvä ja laaja keskushyökkääjäosasto, johon saimme uusvanhan vahvistuksen Timi Pyykön palatessa sixtaripaitaan. 

Jenkkifutisuransa 69ersissa 1990-luvun alkupuolella aloittaneen Pyykön parhaat vuodet sijoittuvat ECG:n kultavuosiin 90-luvulla. Nyt Pyykkö palaa vanhaan tuttuun paitaan lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Lisäksi keskushyökkääjäosastoon kuuluvat Teemu Holopainen ja Andre Dahlman.

Valmennustiimi entistä vahvempi

69ersin valmennustiimin muodostavat päävalmentaja Stefan ”Eti” Karkulahti sekä pelaajavalmentajat Jason Thomas, Niclas Carpelan sekä Marquette Floyd.
- Pelaajavalmentajillamme on vahva rooli pelipaikkakohtaisessa valmentamisessa sekä pelisysteemin luomisessa ja kehittämisessä, joka mahdollistaa Etin keskittymisen koko joukkueen kannalta tärkeisiin asioihin, kommentoi puheenjohtaja Finni valmennustilannetta.
- Lisäksi meille antoi uutta puhtia yhteistyö Butchersin kanssa talvikaudella. Saimme Porvoolta erittäin hyvää valmennusapua monille osa-alueille, joka toi laatua treenaamiseemme, Finni jatkaa.

- Uskon, että divarikaudesta 2010 tulee tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin koskaan. Pori ja Oulu ovat varmasti ennakkosuosikkeja lähdettäessä tulevaan kauteen, mutta uskon, että Kouvolankin joukkue on vain vahvistunut viime kaudesta. TAFT on mielestäni divarissa villi kortti. Heidän rosterinsa on hyvin nuori, mutta joukkue on pelannut jo vuosikausia yhdessä. Siihen kun lisätään pari amerikkalaispelaajaa ja kokenut valmennustiimi, niin uskon, että vantaalaisiakin vastaan tulee olemaan tiukkoja vääntöjä. Viiden joukkueen sarjassa vain yksi jää pleijareiden ulkopuolelle ja uskon, että marginaalit runkosarjan jälkeen ovat erittäin pienet, arvioi puheenjohtaja Finni tulevan kauden voimasuhteita.


- Mielestäni suomalaisen jenkkifutiksen ja katsojien kannalta on erittäin hyvä juttu että toiseksi ylin sarjataso on tasainen. 69ers pyrkii tarjoamaan vastustajilleen tiukan vastuksen ja katsojille viihdyttävää ja laadukasta jenkkifutista, päättää Jukka Finni.

69ers avaa kautensa lauantaina kotiottelulla Porin Bearsia vastaan. Velodromilla pelattava ottelu alkaa kello 17.

Ykkösen ennakko: TAFT(7.5.2010)

Ykkösen ennakko: Indians(7.5.2010)

Ykkösen ennakko: Northern Lights(9.5.2010)

Ykkönen käyntiin oululaisvoitolla(9.5.2010)