Ykkösen ennakko: Bears

13.5.2010


Porilaiset lähtevät kauteen haastajina

Ykkösen ennakko: Bears

Pori Bears lähtee kauden 2010 ykkösdivisioonaan haastajan asemasta. Kausina 2007 ja 2008 Spagettimaljassa pelannut joukkue hyytyi viime vuonna välieriin ja lähtee tänä vuonna parantamaan sijoitustaan, eli tavoittelemaan loppuottelupaikkaa tiukassa sarjassa. Tehtävä ei ole helppo, sillä sarja on tasainen ja Bearsin joukkue on joillakin osa-alueilla vielä kokematon, mutta seurassa uskotaan ehdottomasti joukkueen yllätyspotentiaaliin.

Bearsin kokoonpano on uusiutunut viime vuosina melko totaalisesti vanhojen sotaratsujen lopetellessa pelaamistaan. Tähän vuoteen lähdetään jälleen hieman nuoremmalla ja määrällisesti hieman kapeammalla ringillä. Lopettaneiden listalta löytyy mm. konkaritukimies Kimmo Mattila ja linjamies Mika Paasi. Laitahyökkääjä Tony Sandhu siirtyi Crocodilesin riveihin kokeilemaan siipiään Vaahteraliigakentillä. Lisäksi kokenut keskushyökkääjä Markus Kivero pitää välivuotta ja koittaa saada kroppansa kuntoon vuosien aikana kertyneiden vammojen jäljiltä. Pari kokenutta pelaajaa saattaa kuitenkin kesän mittaan tehdä comebackin.

Penttilä palaa

Tulopuolella on muutamien uusien omien junioreiden ja rookie-pelaajien lisäksi peräti neljä pelaajaa Raumalta. Linjamiehet Juho Huttunen, Kalle Björkroth ja Tomi Venttola sekä tukimies Marko Savolainen tuovat raikkaan tuulahduksen Bearsin kokoonpanoon. Paluun pelikentille tekee vuoden tauon jälkeen laitahyökkääjä Ville Penttilä, jonka kausi alkanee kesäkuun puolella.

Bearsin nuori kaarti on paljon vartijana jo tänä vuonna. A-junioreiden SM-sarjasta arvokasta kokemusta hankkineet nuoret karhut nousevat ratkaisurooleihin. Nuorista erityisesti monitoimimies Topias Holopainen ja taitopelaaja Jesse Lahti saattavat nousta tärkeiksi lenkeiksi, kuten myös puolustaja Joni Kotro ja laituri Aleksi Nummelin omaavat potentiaalia hyviin suorituksiin. Keskushyökkääjä Samu Sjövall saattaa myös murtautua edustuksen ratkaisijaksi. Edelleen nuori Nicolas Sandhu kantaa vastuuta pelinrakentamisesta, kuitenkin nyt vuotta kokeneempana.

Kolme ulkomaalaisvahvistusta

Ulkomaalaisvahvistuksina jatkavat britti Xavier André, joka on vastannut seuran talviharjoittelusta sekä keskushyökkääjä Nate Lewis. Tuttujen pelaajien kanssa seurassa voidaan keskittyä paremmin oleelliseen, eli pelin kehittämiseen. Lisäksi puolustuksen vahvistukseksi saapuu tukimies Kendral Ellison Rhodes Collegesta. Ellison pelaa ensimmäisen ottelunsa toisella sarjakierroksella. Seurassa seurataan myös kesän mittaan tilannetta ja täysin poissuljettua ei ole eurooppalaisen pelaajan tulo joukkueeseen kauden aikana.

Valmennuksesta vastaa pääosin James J. Fayed, joka on keskittynyt hyökkäyksen kehittämiseen. Xavier André vastaa puolustuksen pelikutsuista ja pelikirjasta. Taustalla hääri muutama apuvalmentaja eri pelipaikoilla, muunmuassa Harri Mäki-Pesola, Joakim Salo ja Teemu Niemelä.

Niemelän mukaan ennakkoon vahvoja osa-alueita tämän vuoden joukkueessa ovat hyökkäyksen linjapeli, monipuolinen hyökkäys sekä nopea ja urheilullinen puolustus. Bears lähtee nöyrällä asenteella haastamaan muita divisioonajoukkueita ja voittamaan jokaista otteluaan. Lisäksi tavoitteena on nuorempien pelaajien sisäänajo miesten peleihin, sekä peleistä ja kesäisestä lajista nauttiminen mitä suurimmassa määrin.

Ykkösen ennakko: 69ers (12.5.2010)

Ykkösen ennakko: TAFT(7.5.2010)

Ykkösen ennakko: Indians(7.5.2010)

Ykkösen ennakko: Northern Lights(9.5.2010)

Ykkönen käyntiin oululaisvoitolla(9.5.2010)