Butchersin Nendel: Lähdemme ylpeinä edustamaan ja voittamaan

14.5.2010


Porvoolaisten päävalmentaja kaipaa hyökkäykseltään paljon pisteitä

Butchersin Nendel: Lähdemme ylpeinä edustamaan ja voittamaan

Lauantaina joukkueensa ensimmäistä kertaa tositoimiin ohjaava Butchersin päävalmentaja Jim Nendel nukkuu yönsä rauhassa ennen Berlin Adlerin kohtaamista. Joukkueet ottavat lauantaina Porvoossa yhteen Euroopan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen puolivälieräottelussa.

Nendelin mukaan tunnelma porvoolaispelaajien keskuudessa on hyvä.

- Olemme korjanneet paljon asioita tämän viikon aikana. Viime lauantaisessa harjoituspelissämme maajoukkuetta vastaan tuli vielä paljon ajatustason virheitä, Nendel ruotii.

- Nyt emme enää juokse vääriin paikkoihin, väärään aikaan ja väärillä kulmilla. Tietenkään vielä kaikki ei tapahdu automaattisesti, mutta suuntamme on todella hyvä, päävalmentaja jatkaa.

Puolivälieräpelissä voiton avaimien valamiseen käytetään Nendelin mukaan hyvin pelkistettyä kaavaa.

- Meidän täytyy toteuttaa rauhallisesti omaa suunnitelmaamme ja tehdä se hyvällä tekniikalla, Nendel kertoo.

- Vaikka olemme tehneet kovasti työtä, puolustuksemme ei ole vielä samalla tasolla hyökkäyksen kanssa, joten lähtökohtamme on, että pelinrakentajamme Robert Johnson johdattaa hyökkäyksemme isoon pistemäärään, puolustuksen pelikutsuista vastaava Nendel kertoo.

Adlerilla kova jenkkitrio

Adlerin joukkueesta Nendel haluaa nostaa esiin erityisesti joukkueen jenkkikolmikon.

- Pelinrakentaja Kyle Callahan on hyvä pelaaja, joka muodostaa heittojensa lisäksi vahvan juoksu-uhan. Heidän keskushyökkääjänsä Talib Wise on puolestaan viikko viikolta ottanut hyökkäyksessä suurempaa roolia, Nendel kertoo.

Adlerin puolustuksen Nendel puolestaan näkee tasainena ryhmänä, josta yksilöt eivät erotu.

- Patrick O´Neal on heidän ykköstaklaajansa, mutta kaiken kaikkiaan Adler-puolustus on kiinteä ryhmä. Hyvin valmennettu, liikkuva ryhmä, mies kertoo.

Pallokentällä on lauantaina luvassa paljon oheistoimintaa, ja lisäksi yleisön viihtyvyyttä parannetaan uudella, 500-paikkaisella kuppi-istuin katsomolla.

- On hienoa nähdä kuinka kenttä on muuttunut ottelua varten. Yleisön on hyvä tulla katsomaan peliä, Nendel toteaa innoissaan.

Porvoota ja Suomea edustamaan

Päävalmentaja paljastaa samalla syvällisemmänkin näkemyksensä tulevaan otteluun.

- Itävaltaa ja Saksaa pidetään Euroopan jenkkifutiksen kuninkaina, minkä takia jotkut sijoittavat tulevaan peliin meidät altavastaajiksi. Me edustamme ylpeinä tätä kaupunkia ja tätä maata. Ja toivomme tietysti, että lauantaina voitetun pelin jälkeen myös katsojat voivat olla ylpeitä saavutuksestamme, Nendel pohtii.

- Me luotamme itseemme, joukkueeseen ja tekemiseemme. Lauantai on hieno päivä, Nendel hehkuttaa.

Butchersin ja Berlin Adlerin välinen EFL:n puolivälieräottelu pelataan Porvoon Pallokentällä lauantaina kello 15 alkaen. Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä SAJL:n nettisivuilla.