Vaahteraliigaennakko: Wolverines

17.5.2010


Leivoja lupaa muutakin kuin juoksupeliä

Helsingin Wolverinesin rosterista löytyy Vaahteraliigan kenties juoksuvoimaisin kolmikko, mutta päävalmentaja Kari Leivoja vakuuttaa, että joukkueen hyökkäyspeli on muutakin juoksemista.  

- Joo, juoksuvoimaa pitäisi kyllä löytyä todella paljon. Aiomme  kuitenkin olla monipuolinen hyökkäys tänä kesänä, Wolverinesin peräsimeen palannut Leivoja sanoo.

Joukkueen pelinrakentajana pelaa viime kaudella Butchersissa Suomen mestaruuden voittanut Cedric Johnson. Viime kaudella hän juoksi kymmenen touchdownia ja heitti 18. Hänen taakseen joukkueella on asettaa toissa kaudella 41 touchdownia Vaahteraliigassa juossut Stephen Stokes sekä Memphisin yliopistossa pelannut Joseph Doss.  

Viime kaudella Wolverines voitti vain kolme ottelua, ja sijoittui kuudenneksi. Seurahistorian paras Vaahteraliigasijoitus on Leivojan valmennuksessa saavutettu hopea syksyltä 2008.  

Johnson mukana helmikuusta saakka

Leivojan mukaan tulevaan kauteen on helpompi lähteä, kun pelinrakentaja tuntee liigan ennestään.  

- Tottakai helpottaa selvästi, kun pelinrakentaja tietää mitä tuleman pitää. Ehkä  vielä enemmän on kuitenkin auttanut, että hän on treenannut meidän  kanssamme helmikuusta saakka, Leivoja painottaa. Viime kaudella Rajaritareita luotsannut Leivoja odottaa kautta innolla.  

- Hyvällä mielellä ollaan, kaikki on toiminut organisaatiossa niin kuin olenodottanut. On ollut helppo valmistautua kauteen kun valmennusryhmä on  nyt  hyvällä mallilla. Jan Vilkko ja Jesse Talikka ovat hoitaneet koordinaattorin  hommat ja Janne Seppä linjat, Leivoja valottaa valmennustiiminsä työnjakoa.

Entä suosikit Vaahteraliigakauteen 2010? 

- Muista joukkueista Butchers ja Crocodiles, sekä lisäksi Wolverines  tietysti. Jos olisi ollu joku  muu tavoite, ei tämä valmennusryhmä  olisi alkanut tähän hommaan ollenkaan!

Wolverines aloittaa kautensa sunnuntaina kotiottelulla Saintsia vastaan. Ottelu alkaa kello 18.

Lue lisää:

Kamran Osman siirtyy Wolverinesiin (14.4.2010)

Jyri Kontiainen palaa Wolverinesiin (4.3.2010)

Dominic Olney Wolverinesiin (22.2.2010)

Matti Lottonen siirtyy Wolverinesiin (15.2.2010)

Cedric Johnson Wolverinesin pelinrakentajaksi (28.1.2010)

Maajoukkuelinjamies Tatu Tarkiainen Wolverinesiin (13.1.2010)

Etenijäkuningas Stokes palaa Wolverinesiin (17.12.2009)

Janne Seppä Wolverinesin valmennustiimiin (20.10.2009)

Leivoja palaa Wolverinesin peräsimeen (7.10.2009)