Butchers voitti C:n Suomen mestaruuden

23.8.2010


vas. Andreas Lindo, Roni Paananen ja Verneri Villanen
vas. Andreas Lindo, Roni Paananen ja Verneri Villanen
SM-kultaa Porvoo Butchers
SM-kultaa Porvoo Butchers
SM-hopeaa Jyväskylä Jaguaarit
SM-hopeaa Jyväskylä Jaguaarit

Hopea Jaguaareille, pronssi Trojansille

Finaali alkoi hermostuneesti molempien joukkueiden hakien tuntumaa toisistaan. Hyökkäysvuorot päättyivät lentopotkuihin molemmilla joukkueilla. Porvoo pääsi ensimmäisellä neljänneksellä pisteidentekoalueelle, jonne pelinrakentaja Mikko Seppästä tuuraamaan oli tullut Mikki Nuutila. Nuutila  johdattikin joukkonsa Andreas  Lindo punnertaessa jaardeja eteenpäin. Yritykset 15 jaardin päästä jäivät kuitenkin vaille tulosta, kun mm. Aleksi Kriivarinmäki Jyväskylän linjasta teki taklauksen linjan takana. Jaguaarit meni ottelussa johtoon, kun pelinrakentaja Verneri Villanen löysi pitkällä
heitolla Eetu Markkasen täysin vapaana. Villanen potkaisi 2-pisteen lisäpistepotkun tilanteeksi 0-8.
Jyväskyläläisten  harmiksi pitkäksi mennyt aloitussyöttö antoi Butchersille loistavan kenttäaseman. Porvoolaisten Kristian Lindin koordinoima tasapainoinen hyökkäystyöskentely toi tulosta ja päivän hahmo keskushyökkääjä Andreas Lindo kavensi juoksemalla numeroiksi 6-8.  Jaguaarit blokkasivat lisäpistepelin ja Niilo Immonen palautti palloa 70 jaardia, mutta Manuam ”Nat” Ritthikiat juoksi hänet kiinni.
Porvoolaisten linja pelasi puolustuksessa mallikkaasti ja erityisesti Roni Paananen ja Tuukka Virolainen olivat ahdistelemassa jatkuvasti qb Villasta . Jyväskylän linjassa puolestaan Timo Hakanen pelasi terävästi. Koripalloa päälajinaan harrastanut Butchersin pitkänhuiskea pelinrakentaja Nuutila löysi 40 jaardia pitkällä heittopelillä itsensä 1 vs 1 tilanteessa voittajaksi taistelleen Santeri Laitisen, joka vei Porvoon puoliaikajohtoon 12-8. Lisäpiste epäonnistui.

Toisella pelipuoliskon aluksi Jyväskylän on side -potku ei onnistunut. Porvoo lähti toiveikkaana hyökkäykseen, mutta pomputteli pallon vastustajalle. Jyväskylä puolestaan menetti pallon ja Butchers pääsi aina viiden jaardin päähän maalista, jossa kova taklaus irroitti pallon keskushyökkääjä Lindolta ja Jaguaarien tukimies Rasmus Lempinen pääsi peittämään sen.
Jyväskylällä oli vaikeuksia löytää rytmiä hyökkäyksiin, sillä välillä shot gun syötöt menivät pitkiksi. Porvoon puolustus pysyi hyvin mukana pitkissä heittoyrityksissä ja kun Butchers oli 3. neljänneksellä hyökkäysvuorossa parivaljakko Nuutila-Laitinen näytti pitkän heittopelaamisen taituruutta ja vei Butchersin 18-8 johtoon.
Verneri Villanen kiermurteli irti taklaajista ja juoksi muutamia viidentoista
jaardin siivuja, mutta Porvoo puolustus piti kutinsa. Porvoon neljännen maalin
esityön teki free safetya pelannut Lindo, joka otti toisen syötönkatkonsa ottelussa. Hyökkäysvuorolla hän juoksi tilanteeksi 24-8. Jyväskylä pelasi valmentaja Bärlundin ohjeiden mukaisesti kovaa loppuun asti . Eetu Markkanen mutkitteli lyhyen heittopelin jälkeen varmaankin 80 jaardia itään ja länteen sekä pohjoiseen ja päätyi 9 jaardin päähän Porvoon maalilinjasta. Verneri Villanen ei suostunut antamaan pelivälinettä muille ja kavensi kolmen qb sneakin jälkeen ottelun loppunumeroiksi 24-14 (12-8). Päävalmentaja Sebastian Lind iloitsi ensimmäisestä SM-kullasta nuorisovalmentajana.

Game MVP Andreas Lindo, Porvoo Butchers
Team MVP, Roni Paananen, Porvoo Butchers
Team MVP, Verneri Villanen, Jyväskylä Jaguaarit

Pronssimitalit jäivät Turkuun 37-0 (24-0) Oulu Northern Lightsia vastaan käydyssä lauantai iltapäivän spektaakkelissa. Trojansin keskushyökkääjä Mikael Koho oli pitelemätön ottelussa ja hän juoksi lähes 200 jaardia.  Trojansin pelinrakentaja Teemu Thorström heitti kolme maalia ja johti peliä eleettömän varmasti.
Laitahyökkääjistä Tino Vainio viimeisteli kaksi maalia ja Jaakko Tirkkonen yhden. Juuso Laitinen kuljetti yhden irtopallon maaliin ja potkaisi lisäksi kaksi
lisäpistepotkua onnistuneesti. Turun hyökkäyspelissä oli muutama aste enemmän monipuolisuutta ja kovaa yritystä, joka toi tulosta. Puolustuksessa Waltterit Varjokivi ja Forsbom tekivät tukun ratkaisevia taklauksia. Päävalmen-taja Otto Junttilan kausi oli lähes täydellinen, joukkue hävisi vain yhden  ottelun, joka oli ratkaiseva välierä Jyväskylälle.

Oulu taisteli kovasti, mutta hyökkäys ei onnistunut tällä kertaa pisteiden teossa. Oulussa on kasvamassa kovia pelimiehiä. Röyhkeän kovaa taklaava trio Joona Törmänen-Antti Jokelainen-Sampsa Isohätälä piti joukkuettaan pystyssä ja heistä tullaan kuulemaan vielä. Oulun pelinrakentaja 15-vuotias Janrik Seppälä hankkii arvokasta kokemusta isoissa otteluissa. Northern Lightsin hyvä juniorityö on varmistanut yhden mitalin tänäkin vuonna, kun viikon päästä Helsinki Roosters kohtaa Jyrki Seppälän luotsaaman Oulu Northern Lightsin D-nuorten SM-finaalissa.

I-divisioonan loppuottelussa pelaavat Vaasa Vikings ja Espoo Devils.