Vaahteraliigaennakko: Rajaritarit

18.5.2010


"Tänä vuonna olemme enemmän joukkue"

Vaahteraliigaennakko: Rajaritarit

Lappeenrannan Rajaritarit yllätti monet yltämällä viime kaudella nousijajoukkueena Vaahteraliigassa neljänneksi. Timo Hovi joukkueen uudistuneesta valmennustiimistä kertoo, että viime kauden pohjalle on hyvä rakentaa tulevaa.

- Viime kaudesta jäi nälkää ja perjantaina päästään pitkän talven jälkeen taas
tositoimiin. Viimekautisia otteita lähdetään parantamaan ja omaan tekemiseen
uskotaan. Juhannukseen mennessä meiltä on puolet runkosarjasta pelattu ja
ensimmäisellä vastustajallakin on jo pari peliä alla, joten hyvä alku on
kaudelle tärkeä.

Joukkueen pelinrakentajana pelaa suoraan yliopistokentiltä Alma Collegesta Vaahteraliigaan siirtyvä Mackenzie McGrady. Jenkkikeskushyökkääjän valinnassa Etelä-Karjalassa päädyttiin tuttuun nimeen. Mike Bolio teki toissa kaudella Crocodilesissa pelatessaan 22 touchdownia, ja sijoittui juoksutilastossa neljänneksi. Kotimaisista pelaajista hyökkäyksessä avainasemassa on jälleen maajoukkueen sisempi laitahyökkääjä Markku Luoto.

Heikkouksia karsittu

- Viime kauteen verrattuna ratkaisijoita löytyy hieman laajemmalla rintamalla, joten meitä vastaan pelaaminen ei ainakaan helpotu. Heikkouksia ollaan karsittu talven ja kevään aikana ja tänä vuonna ollaan enemmän joukkue eikä niin riippuvaisia yksilöistä.

- Hyökkäyksemme on erittäin monipuolinen spread-hyökkäys - tyyppinen ja pystyy sekä tehokkaaseen juoksu- että heittopeliin. Ratkaisijoita on laajalla
rintamalla, joten hyökkäyksemme pysäyttäminen on vastustajalle erittäin
hankalaa. Puolustuksemme on entistä kurinalaisempi ja nopeampi, joten uskon
että meiltä nähdään sekä vahvempaa juoksu- että heittopuolustusta, Hovi sanoo.

Hän vastaa Rajaritareiden valmennustiimissä puolustuspelistä. HP Kettunen ja Hans Nyström sekä muutama kokeneempi pelaaja hoitavat hyökkäyspuolen, Lasse Ojala erikoisjoukkueet ja Juha Metsämuuronen fysiikkavalmennuksen.

Rajaritarit kohtaa avausottelussaan perjantaina Butchersin vieraskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä SAJL:n nettitv:ssä.

Lue lisää:

Teemu Pietiäinen palaa Rajaritareihin (3.5.2010)

Mackenzie McGrady Rajaritareiden pelinrakentajaksi (4.2.2010)

Maajoukkuemies Markku Luoto jatkaa Rajaritareissa (3.2.2010)

Anthony Squillini Rajaritareihin (19.1.2010)