Vaahteraliigaennakko: Saints

20.5.2010


Guidry ei paljasta joukkueensa hyökkäyssysteemiä

Vaahteraliigaennakko: Saints

Tampereen Saintsin uusi valmentaja, NFL-kokemustakin omaava Ollie Guidry myöntää, että Vaahteraliigan muut joukkueet ovat vielä hänelle varsin tuntemattomia.

- Olen nähnyt jonkun verran nauhoja aiempien vuosien otteluista. Muutaman joukkueen kuten Roostersin ja Butchersin historia on minulle jossain määrin tuttua. Yksi parhaista ystävistäni pelasi Porvoossa 1990-luvun puolivälissä, Guidry kertoo.

- Sen mitä olen tähän mennessä nähnyt suomalaisia pelaajia, he ovat yhtä lahjakkaita kuin missä tahansa Euroopan maassa. Vaahteraliigassa on muutamia erittäin lahjakkaita lupauksia, joiden kohtaamista odotan.

Guidryn edeltäjan Anthony de Carvalhon valmennusvuosina Saints nojasi hyökkäyksessään vahvasti optiopeleihin. Guidry ei halua valottaa sitä, onko hyökkäysfilosofia pistetty uusiksi.

- Hyökkäyssysteemimme on näytillä 23. toukokuuta, kun pelaamme Helsingissä Wolverinesia vastaan. Pelaajamme ovat fiksuja ja pelaavat suurella sydämellä. Uskon todella, että kun jokainen tekee oman hommansa oikein, tämä kausi voi olla hyvin palkitseva, Guidry toteaa.

- Tulin Tampereelle rakentamaan joukkuetta, joka taistelee jonain päivänä mestaruudesta.

Guidry painottaa joukkueen menestyksen avaimeksi 11 kulloinkin kentällä olevan pelaajan panosta.

- Isoja pelejä odotamme laitahyökkääjistä Nicholas Madsenilta ja Ilkka Laitiselta. Keskushyökkääjiemme pitää osoittaa olevansa suuressa roolissa hyökkäyksessämme. Hyökkäyksen linjalta odotan isoa panosta sekä kehitystä kauden mittaan. Puolustuksessa hyökkäämme aggressiivisesti vastustajan kimppuun. Greg Hadley täyttää juuri tuota roolia, takakentällä systeemimme mahdollistaa Jarno Sainiolle isojen pelien tekemisen.

Guidry on valmentanut suuren osan urastaan pienjoukkue- ja yliopistotasolla, mutta hän on päässyt kokeilemaan valmennussiipiensä kantavuutta myös NFL:n harjoituskentillä.

- Minulla on ollut kunnia tuntea Coltsin entinen valmentaja Tony Dungy sekä nykyinen valmentaja Jim Caldwell. Olen päässyt päävalmentajan vieraana mukaan harjoituksiin sekä runkosarjan otteluihin. Vuonna 2001 minut palkattiin väliaikaisena valmentajana Seattle Seahawksiin, Guidry kertoo.

23.05. kello 18.00 Velodromi, Helsinki
  Wolverines  -  Saints  
  Otteluennakko     

Lue lisää:

Saintsiin kolme uutta linjamiestä(20.5.2010)

Ollie Guidry Saintsin päävalmentajaksi (1.4.2010)

Greg Hadley Saintsin puolustukseen (5.3.2010)

Robert Bishop siirtyy Saintsista Crocodilesiin (31.12.2009)

Muut liigaennakot:

Vaahteraliigaennakko: Trojans(18.5.2010)

Vaahteraliigaennakko: Rajaritarit(18.5.2010)

Vaahteraliigaennakko: Roosters(18.5.2010)

Vaahteraliigaennakko: Jaguaarit(18.5.2010)

Vaahteraliigaennakko: Wolverines (17.5.2010)